Høfligt møde med Favrskovs politikere

Et halvt hundrede kom, da Hammel Erhvervsnetværk holdt møde med politikerne.

Artiklens øverste billede
Nogle af de deltagende politikere var fra venstre Martin Olesen (I), Charlotte Green (C), Anders G. Christensen (V), Nils Borring (A) og Erik Høeg (F). Uden for bileldet Niels Kallehave (O).

”Tidspunktet for mødet er ikke tilfældigt. Der er jo snart valg,” lød det fra netværkets formand, Preben Christensen, da mødet startede. Men hvis man troede, at det ville blive ”gavebod holder aftenåbent”, tog man fejl. Ingen løfter blev afgivet ud over, at man vil lytte mere til hinanden.
Spørgsmålene fra salen var også for det meste meget høflige, så de store bråvallaslag blev det ikke til.
Hovedemnerne blev ikke overraskende midtbyens fremtid, byggegrunde, køb og arbejd lokalt, og hvem skal gøre noget.

Bind byen sammen

Debutanten på den politiske arena, Martin Olesen, Liberal Alliance, glædede sig over, at politikerne på dette møde kunne få noget input. ”Vi skal ikke sidde og være bedrevidende,” sagde han og konstaterede, at han jo ikke skulle stå på mål for, hvad der var sket eller ikke sket.
”Byen skal bindes sammen på en anden måde. Måske kan torvehandelen flyttes til Smedens Have,” lød det fra Charlotte Green, C, der også pointerede, at dagligvarebutikkerne, der har en tendens til at flytte hen, hvor folk bosætter sig, skal blive i midtbyen.

Ole Steen Christensen var aftenens ordstyrer. Bag ham formanden for Hammel Erhvervsnetværk.

Èt handelscenter

”Detailhandelen er under pres. Derfor skal der skabes attraktive byrum,” sange Anders G Christensen, V.
”Vi har sat mange penge af til at ændre på bymidten, men det behøver jo ikke blive efter den plan, der ligger i skuffen,” lød det fra borgmester Nils Borring, A.
”Vi byfortætter. Det giver liv og dermed større tiltrækning,” mente Erik Høeg, mens Niels Kallehave glædede sig over, at mødet tyder på, at nogle vil noget med byen.
Fra Henrik Larson kom meget kontant: ”Vi skal snakke bymidteudvikling. Ikke kun forskønnelse. Byen skal hænge sammen. Der skal en bedre skiltning til, så man kan finde rundt. Det skal være ét handelscenter.”
Også formanden for Hammel Handel, Lise Reese, var med: ”Vi laver mange events, men vi skal have hjælp af jer politikere. Kom i gang. Og spørg os. Vi er et skridt tættere på borgerne.”
Flere af politikerne slog igen: ”Hvad er det I vil? Kom med det. ”Har I selv prøvet at analysere på, hvorfor nogle butikker kører godt, mens andre ikke gør,” spurgte borgmesteren.

Godt og vel et halvt hundrede var mødt frem til mødet med politikerne.

Skive og Århus

En del af tiden gik med at snakke lokalt contra virkeligheden uden for kommunegrænsen. ”Hvorfor deler I ikke licitationerne op i faglicitationer, så lokale kan være med,” spurgte Klaus Donneborg, der har et mindre rengøringsfirma. Svaret var, at man nogle gange laver totalentrepriser. Det drejer sig jo om, at borgerne får mest for skattekronerne. Men fra Anders G. Christensen blev det lovet, at man vil arbejde på at lave mindre entrepriser, når det kan lade sig gøre.
”Hvorfor ringer i til håndværkere i Skive. Se i stedet for indad,” opfordrede tømrermester Ivan Østergaard. ”Mon ikke I skal være glade for, at I også kan få arbejde uden for kommunegrænsen, f.eks. i Århus” lød det fra politikerbordet.
Der vil dog blive indkaldt til konferencer, hvor de lokale håndværkere kan blive orienteret om kalenderen over, hvad der skal ske et år frem.

Behovet for byggegrunde

Der blev også snakket om de manglende kommunale byggegrunde. Forargelsen var tydelig, men borgmesteren mente nu ikke, at der var et akut behov. Ingen ejendomshandler havde meldt sig med et sådant.
Det kunne hænge sammen med, at kommunen ikke var i stand til at udnytte bosætningspotentialet, når der pludselig kom nye arbejdspladser til byen, blev det pointeret Heri var borgmesteren ikke enig. Man gør meget på det punkt.
Alligevel opfordrede Henrik Larson til, at der bliver nedsat en erhvervsmodtagelses-komité, hvor der også er erhvervsfolk med.
Forslaget fik støtte fra Anders G. Christensen, men ingen af politikerne lovede noget.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.