Her skal vi bo - men hvordan?

Boligselskabet B45 inviterede fredag beboerne til et første smugkik i boligerne i Åbyen i Grenaa.

Artiklens øverste billede
Fredag eftermiddag blev der åbnet ind til et første kik på de nye lejligheder for de kommende beboere. Foto: Søren Andersen

Man kunne mærke spændingen uden for på byggepladsen, da Boligselskabet B45 fredag eftermiddag lukkede døren op for de første beboere, der 1. december skal flytte ind i de 30 lejligheder, der for tiden opføres i Åbyen i Grenaa.

Der var ikke tale om et åbent hus-arrangement, men en mulighed for at få et førstehåndsindtryk af lys og skygge, udkik og hvordan man kan indrette sig på bedste vis i den nye bolig. Hvor skal sofaen stå og mon der er plads til det gamle spisebord. Og skal man vælge gardiner eller persienner? Livet som nyindflytter er fuldt af valg.

De 30 lejligheder fordeler sig på fem etager og varierer i størrelse fra 89 til 104 kvadratmeter. Langt de fleste af de nye beboere skal indrette sig på færre kvadratmeter, end i de boliger, som de skal forlade. Typisk et parcelhus, som nu kan give nye muligheder for nye beboere.

Færre kvadratmeter

Det er tilfældet for ægteparret Ruth og Hans Jørgen Duus, der har sat deres hus højt på Gyvelbakken til salg for at rykke ind på 104 kvadratmeter med et kik til åen, der løber gennem Grenaa.

Ruth og Hans Jørgen Duus glæder sig til at flytte ind i drees nye lejlighed i Åbyen. Foto: Søren Andersen

De erkender, at det har været en stor beslutning at sætte deres hus til salg.

Man skal flytte i tide - mens man er i stand til det og man kan gøre det sammen

Ruth og Hans Jørgen Duus, kommende beboere i Åbyen i Grenaa

»Vi har boet der i 55 år, så det bliver da noget andet her i Åbyen, men vi glæder os til at flytte ind. Og også til at få vores hus solgt. Man skal flytte i tide - mens man er i stand til det og man kan gøre det sammen,« siger parret, der siger farvel til 158 kvadratmeter på Gyvelbakken.

»Så der skal sorteres og ryddes ud. Vi har jo været vant til, at der var plads nok. Også til det, man ikke lige bruger hver dag,« siger de.

Stor rift om lejligheder

I Åbyen varierer indskuddet i de nye boliger fra 36.623 til 42.761 kroner - og huslejerne fra 6.970 til 8.380 kroner om måneden. Alle boliger har altan.

Driftscehef Bjarne Bøhl Pedersen fra B45 måtte besvare mange spørgsmål fra de kommende beboere i lejlighederne. Foto: Søren Andersen

Der har været stor rift om at flytte ind i Åbyen, så allerede nu er der gang i byggeriet af endnu en fem etagers bygning, der også rummer 30 lejligheder. De to bygninger bliver ens - bortset fra, at der i den bygning, som rummer de første lejligheder, er parkeringspladser nederst - mens der bliver fælleslokaler og mulighed for gæsteovernatning i den næste bygning.

Byggeriet af de første boliger er trods en uventet konkurs hos hovedentreprenøren Ålsrode Tømrerfirma, gået så godt, at den forsinkelse, som konkursen medførte, er mere end indhentet - og derfor er der forventet indflytning 1. december.

Fem-etagers bygningen står klar til indflytning 1. december. Foto: Søren Andersen

Et andet lokalt byggefirma, Rasmus Jakobsen, overtog hovedentreprisen - og står også for byggeriet af de 30 nye lejligheder. Arkitekt på projektet er P + P arkitekter fra Aarhus, mens ingeniøropgaven er løst af LB Consult med afdelinger i Grenaa og Aarhus.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.