Jens fik sin pension før Arne

Efter 44 og et halvt år som flaskedreng i Kvickly i Grenaa har Jens fået tilkendt "Arne-pensionen".

Artiklens øverste billede
Efter 44 og et halvt år som flaskedreng i Kvickly i Grenaa, er det slut med at arbejde for Jens Mark Sørensen. Han kan nu nyde sin pensionisttilværelse. Pressebillede

Jens fik turen før Arne.

Den sønderjyske bryggeriarbejder, der har lagt navn til den mulighed for at gå på tidligere pension end de generelle regler foreskriver, er stadig på arbejdsmarkedet - men det er Jens Mark Sørensen fra Grenaa ikke længere.

Det blev til 44 og et halvt år i flaskeindleveringen hos Kvickly i Grenaa, men fra 1. september 2021 ses ikke længere det kendte 63- årige ansigt håndtere de tusindvis af flasker, som grenaaenserne og turisterne fylder i automaterne.

Jeg har vist også gjort, hvad jeg ku´

Jens Mark Sørensen, flaskedreng i Kvickly i Grenaa i 44 og et halvt år

Jens har fået tilkendt den såkaldte ”Arne-pension” - eller seniorpension, som er det rette navn, efter at have bestridt jobbet som Danmarks ældste og længstarbejdende ”flaskedreng” trods sit livslange psykiske handicap.

Da Jens fik det glade budskab om at have fået tildelt førtidspensionen udbrød han spontant: ”Jeg har vist også gjort, hvad jeg ku´!”.

Blev landskendt

Jens blev noget nær landskendt, da han ved sit 40-års jubilæum først blev omtalt i denne avis og siden blev lidt af en mediedarling, blev ringet op og fik besøg af flere dagblade og TV2 sendte begivenheden på landsdækkende og lokalt tv.

Der var utallige Facebook-hilsner fra hele landet, og han fik følgeskab af et filmhold fra filmskolen, der optog hele den store dag.

Jens glæder sig til et liv med familien og til at kunne deltage i forskellige hverdagsaktiviteter med ligesindede, hvilket nu er muligt efter et langt, men godt arbejdsliv i Kvickly, der på alle måder har været der for Jens.

Og som han udtaler: ”Der er jo heller ikke længere nogen af dem, jeg startede med, tilbage”.

Butikken flyttet

Og det har han jo ret i, for ikke alene har han set sin arbejdsplads flytte flere gange, men han har også oplevet adskillige uddelere og varehuschefer sige farvel til jobbet før ham.

Havde de fulgt hans opskrift, så skulle de være mødt på jobbet i så god tid, at der var plads til en daglig rutine med at starte med en snak med kollegerne i bagerafdelingen og få sig et rundstykke og en kop kaffe.

»Når jeg først har fået mit rundstykke med ost og en kop kaffe, så kan dagen godt starte,” sagde Jens Sørensen til avisen, da han fejrede 40 års jubilæum.

Da Jens blev født, fik han for lidt ilt til hjernen, hvilket har medført et handicap, der gør, at han ikke kan klare et helt almindeligt job. Men fordi man som ledelse og kolleger har taget højde for Jens i Kvickly i Grenaa, har det også gjort det muligt for ham at have noget at stå op til.

Altid i Kvickly

Og det fra en tidlig alder. I både ottende og niende klasse skulle han sammen med sine klassekammerater i erhvervspraktik. Her var han begge gange på en uges besøg i selvsamme Kvickly, som han siden har arbejdet for.

Med tiden er Jens også blevet mere selvstændig og løste også opgaver som at sætte varer på plads og fylde hylder op.

Da han som 19-årig startede i Kvickly, eksisterende pantautomaten ikke. Her kom kunderne med pantflaskerne i poser, som Jens selv skulle tælle, og det kunne godt medføre rifter på både hænder og fingre. I dag har han stadig små ar efter de rifter, han fik dengang og er derfor glad for, at pantautomaten senere kom til.Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.