Efter corona: Flere vil over Kattegat

Grænserne mellem Danmark og Sverige er åbne igen - og flere turister kigger mod nabolandet.

Artiklens øverste billede
Stena Nautica er her på vej ud af havnen i Halmstad og på vej til Grenaa. Pressebillede

Nu hvor grænserne mellem Danmark og Sverige igen er åbne, kigger flere og flere turister mod nabolandet. Den tendens sætter et tydeligt aftryk i Stena Lines bookinger på ruten mellem Grenaa og Halmstad, som er steget op mod 135 procent i sommermånederne.

Vi ser en direkte effekt i takt med lempelserne af rejserestriktionerne. Det er helt tydeligt, at færre restriktioner betyder flere passagerer. I juli har vi 135 procent flere passagerbookinger end sidste år og tendensen accelererer for øjeblikket

Julia Kronberg, Travel Commercial Manager Denmark, Stena Line

Sidste fase i genåbningen af turismen og indførslen af det europæiske coronapas gør det muligt at rejse mere frit på tværs af Kattegat mellem Danmark og Sverige. Derfor kigger flere turister nu mod nabolandet, når sommerferien er i sigte. Den tendens sætter tydelige spor i Stena Lines bookinger på ruten mellem Grenaa og Halmstad, som er steget kraftigt.

»Vi ser en direkte effekt i takt med lempelserne af rejserestriktionerne. Det er helt tydeligt, at færre restriktioner betyder flere passagerer. I juli har vi 135 procent flere passagerbookinger end sidste år og tendensen accelererer for øjeblikket. Augusttallene er i øjeblikket på samme niveau som sidste år, men takterne går den rette vej. Selvom tallene selvfølgelig ikke kan sammenlignes med tiden før corona, er det en meget positiv udvikling,« siger Julia Kronberg, Travel Commercial Manager Denmark, Stena Line i en pressemeddelelse.

Optimismen breder sig

Med udsigt til endnu flere turister på tværs af Kattegat hen over sommeren spreder optimismen sig forud for højsæsonen i Østjylland.

»Det er meget positivt, at bookingtallet stiger, og vi glæder os på vegne af hele turismeerhvervet til at byde flere svenske turister velkomne i det østjyske sommerland. Vi oplever, at rejselysten fortsat er stor, og det er interessen for at rejse på tværs af Kattegat også. Vi er sikre på, at Stena Lines nye rute mellem Grenaa og Halmstad vil bidrage positivt til turismen både på Djursland og i hele Aarhusregionen,« siger Pia Lange, direktør for VisitAarhus - og glemmer helt, at ruten til Halmstad slet ikke er ny, men genoptaget efter lukning af ruten mellem Grenaa og Varberg. Faktisk sejlede Stena Line - eller rettere Lion Ferry - på et tidspunkt fra Grenaa til tre svenske byer, Varberg, Halmstad og Helsingborg.

På ruten mellem Grenaa og Halmstad sejler Stena Line igen efter den sædvanlige sejlplan for højsæsonen med færgen Stena Nautica. Det betyder næsten 30 ugentlige afgange og mere end 200 afgange indtil slutningen af august.

Rederiet Stena Line har netop igangsat en større global kampagne, der byder turister velkomne igen efter mange måneders restriktioner på tværs af landegrænser. Kampagnen fokuserer på, at man via den friske havluft og friheden ombord på Stena Lines færger kan genopdage glæden ved at rejse og skabe uforglemmelige minder sammen.

Fortsat fokus på sikkerhed

Sikkerheden ombord er fortsat i højsædet, og på Stena Lines færger vil der stadig gælde en række særlige foranstaltninger, så rejsende trygt kan færdes ombord.

»Vi har set frem til mere fri bevægelighed mellem Danmark og Sverige og til at byde både danskere og svenskere velkomne ombord igen – selvfølgelig på en ansvarlig måde og med sikkerheden i top. Vi vil altid have et stort fokus på at skabe en tryg og sikker rejse for passagererne og vil fortsætte med særlige foranstaltninger ombord,« siger Julia Kronberg.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.