Gamle myter: Fem typiske misforståelser ved kryptovaluta

Kryptovaluta har gennem tiden fået en masse kritik - måske mere end fortjent. En stor del af de misforståelser og den kritik af kryptovaluta sker på baggrund af medier, der laver clickbait og få svindelnumre, der har gjort investorer utilfredse.

Artiklens øverste billede

Man kan ikke komme udenom, at der ligesom ved alle andre investeringsaktiver er ulemper ved kryptovaluta. Men mange af de omtalte i medierne er i bund og grund myter og misforståelser. 

Kryptovaluta er blevet nemmere end nogensinde før - Køb Bitcoin med MobilePay hos Bitinvestor

1. Kryptovaluta er et pyramidespil

Kryptovaluta er et pyramidespil, der ikke skaber nogen værdi og skaberne bag de forskellige projekter forsøger alle at snyde investorer, der bruger deres hårdt tjente penge på kryptovaluta - det er typisk nogle af de overskrifter, der kan skræmme interesserede væk. 

Mens mange diskuterer om hvorvidt kryptovaluta kan bruges til noget eller ej, opstår der flere og flere use cases for kryptovaluta og det bliver mere og mere sikkert at investere. Kryptovaluta kan f.eks. bruges til at sende hurtige og billige internationale transaktioner, få folk i form med move-to-earn, støtte u-lande ubeskåret og meget mere. 

Så mens investorer som Warren Buffet ikke er fortalerer for kryptovaluta, kan man mod argumentere med de mange use-cases og værdi, der bliver skabt af kryptoprojekter. Innovationen er til stede og udvikler sig hver dag.

2. Kun de dygtigste kan tjene penge

Mange almindelige mennesker har en ide om, at kryptovaluta kun er for eksperter og programmører, der ved alt om teknologien, mining, kodning osv., men det er faktisk ikke tilfældet. 

Ligesom med aktier og fonde kan du opbygge en diversificeret portefølje, der på sigt kan give dig flotte afkast. Det skal dog nævnes, at priser på kryptovalutaer er meget volatile og du bør derfor ikke investere i krypto, hvis du har en lav risikoprofil. Det er dog også her, at du kan opnå høje afkast.

3. Kryptovaluta er ulovligt at bruge

At kryptovaluta er ulovligt at bruge, er endnu en misforståelse, der gang på gang har skræmt folk væk fra de digitale valutaer. 

Kryptovaluta er 100% lovligt at investere i, betale med og eje i Danmark. Det eneste du skal sikre dig er, at du overholder skatteregler og betaler din skat på eventuelle gevinster. Ligesom med aktier, ETF’er osv. 

Mens kryptovaluta er lovligt at investere i og bruge, kan der være restriktioner for at bruge såkaldte kryptovaluta casinoer samt Dark Net platforme. Derudover skal du også være opmærksom på reglerne i udlandet, hvis du rejser og samtidig vil bruge krypto i det pågældende land. 

Du bør være påpasselig med at bruge krypto i lande såsom Kina, Rusland og udvalgte lande i Mellemøsten. På samme tid er der forskellige regler i de forskellige stater i USA. 

4. Kryptovaluta er meget kompliceret at forstå og bruge

Kryptovaluta og blockchain teknologi kan være meget svært at forstå, hvis man vil dykke helt ned i teknologien bag, hvordan den fungerer og hvad de forskellige ting betyder. Det kan hurtigt blive forvirrende med noder, hashes, chains, validators, proof of work, proof of stake, osv. 

Men situationen er den, at langt størstedelen af alle ikke behøver at have styr på blockchain teknologi og alt andet bag. Kryptovaluta er blevet meget nemt at bruge og hvis du blot skal investere, købe, sælge, betale eller lignende med kryptovaluta er det blevet langt lettere.

At købe og sende kryptovaluta er et langt stykke hen ad vejen ligeså brugervenligt som MobilePay. Hvis du vælger en simpel og dansk børs, bør du ikke støde på de store problemer. Køb af kryptovaluta med MobilePay, er f.eks. en mulighed, på Bitinvestor. 

Bitinvestor er den første af sin slags og vi vil tage et kig på platformen længere nede. 

5. Kryptovaluta skaber ingen værdi

At kryptovaluta ikke værdi skaber er et af de hyppigste argumenter mod de digitale aktiver. Men det kan også være svært at se, hvordan en Bitcoin kan skabe værdi. 

Over for fiat valuta har kryptovaluta blandt andet følgende fordele: det er decentraliseret, du har mulighed for at være anonym, transaktioner er billigere og hurtigere end gamle løsninger såsom SWIFT eller SEPA og der er almindeligvis en fast grænse af cirkulerende coins, hvorefter der ikke kan ”printes” flere. 

Bitinvestor - Køb Bitcoin og andre kryptovalutaer med MobilePay

Bitinvestor er en dansk handelsplatform, der giver dig mulighed for at handle 10 forskellige kryptovalutaer nemt, enkelt og billigt. Bitinvestor er brugervenlig og selv som nybegynder, kan du hurtigt anskaffe dig dine første kryptovalutaer. 

Bitinvestor er det første sted, hvor du kan købe kryptovaluta med MobilePay og du kan også bruge betalingsmetoder såsom Kreditkort, Google Pay, Apple Pay mm. 

Bitinvestor er en Over-The-Counter Desk (OTC) og opbevarer aldrig dine penge eller kryptovalutaer, så du undgår situationer ligesom FTX krakket. Derudover er Bitinvestor reguleret af Finanstilsynet i Danmark.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.