Prosecco er populært som aldrig før

Bliver traditionel champagne ofte lidt for syrligt i smagen, og måske også lidt for meget for tegnebogen, er Prosecco et fantastisk alternativ, som nogen end da foretrækker frem for champagne og Cava. Læs mere om den italienske mousserende vin i artiklen herunder.

Artiklens øverste billede

Prosecco er et godt alternativ til champagne

Prosecco er en italiensk mousserende vin, der er blevet mere og mere populær de seneste år, hvilket stigende efterspørgsel hos forhandlerne vidner om. Vil du gerne blive lidt klogere på denne type mousserende vin, så læs mere her, hvor vi ser lidt nærmere på den.

Prosecco er fremstillet af Glera-druer, som hovedsageligt dyrkes i Veneto-regionen i det nordøstlige Italien. Smagsprofilen i Prosecco er let og frugtagtig, ofte med noter af æbler, pærer, melon, honning, fersken og citrusfrugter. Smagen vil ofte også have en forfriskende syre og en let brusning, hvilket hjælper med at give den sin karakteristiske gnist. Der findes tre hovedtyper af Prosecco, der kaldes hhv. Brut, Extra Dry og Dry. 

Brut Prosecco har et lavt sukkerindhold (mindre end 12 g/l), hvilket giver den en tør smag, der til tider kan være ret syrlig. Denne type er bedst at nyde afkølet som aperitif eller sammen med f.eks. lyse kødretter eller fisk. Extra Dry har lidt mere sødme (12-17g/L), og smagen er derfor ikke helt så skarp som Brut, men den har stadig masser af friskhed. Dette gør den velegnet til f.eks. cremede pastaretter eller risottoer. Dry Prosecco har det højeste sukkerindhold (17-32g/L), hvilket gør den sødere end de andre typer, men den bevarer stadig sin frugtagtige sprødhed. Dry Prosecco passer godt til desserter som f.eks. cremet panna cotta eller tærter med frisk frugt. 

Sådan fremstilles Prosecco

Sammenlignet med champagne, er Prosecco normalt billigere, fordi den fremstilles ved hjælp af en anden produktionsmetode – kendt som Charmat. Metoden indebærer gæring af vinen i store tanke af rustfrit stål i stedet for i individuelle flasker, som det er tilfældet med champagne. Denne proces skaber færre bobler, men giver et mere ensartet resultat. Den er derfor ideel til at fremstille større mængder mousserende kvalitetsvin til en lavere pris. 

Prosecco er blevet mere og mere populær i løbet af det sidste årti her i Danmark, og det skyldes både den fornuftige pris, men bestemt også det faktum, at vinen smager himmelsk – når den kommer fra de rette leverandører. Dens lette krop, subtile sødme og forfriskende syre gør den for mange til et behageligt alternativ til andre mousserende vine som champagne eller Cava. 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.