Sådan passer du bedre på kloden
Tøj lavet af bambus er blødt, lækkert og med til at passe på miljøet.
Vi lever i en tid, hvor det er afgørende, at alle tager en del af ansvaret for miljøet. Vi skal passe bedre på kloden og stoppe med at producere den mængde af CO2, som vi gør nu. Det kan være svært at vide, hvad man selv kan gøre for at beskytte miljøet. Derfor er der i denne artikel samlet nogle tips, som man kan bruge til at begynde sin rejse mod en grønnere levestil.
(1) Gå i tøj lavet af bambus
Bambus er et materiale som er blevet meget populært i tøjproduktion de seneste år. Det er lavet med et lavere CO2-tryk, end eksempelvis bomuld, og det er noget, som flere tøjproducenter har taget til sig. Copenhagen Bamboo producerer tøj, der er lavet af bambus. Det er et grønnere valg af materiale, og så har det derudover den fordel, at det gør tøjet super blødt og lækkert at have på. Bambus er en naturlig fiber, som har mange fordele i forhold til andre materialer. Bambusfibre er ekstremt stærke og holdbare, hvilket gør det ideelt til tøjproduktion. Desuden har bambusfibre en unik evne til at absorbere fugt og transportere sved væk fra kroppen, hvilket giver en behagelig følelse på huden. Når det kommer til klima og velbehag, så er der altså gode grunde til at skifte skuffen ud med bambusbaserede underbukser, strømper og toppe.
(2) Mindsk din mængde af madspil
For at passe på miljøet er det en vigtig ting, at man sørger for at have så lidt madspild som muligt. Hvis man ender med at smide nogle af de varer ud, som man har købt i supermarkedet, så er den mængde af CO2, som er brugt på at producere og fragte ingredienserne til supermarkedet spildt. Derfor handler det blandt andet om kun at købe den mængde af mad, som man har brug for, og samtidig skal man huske at gemme rester, så man får mest muligt ud af varerne.
(3) Tænk over de små ting i hverdagen
Det kan være uoverskueligt at forholde sig til miljøet. Vi hører om klimakrisen alle steder, og for mange kan det stresse så meget, at man ikke ved, hvordan man skal gribe det an. Det er helt normalt at føle sådan, og et godt tip, hvis man føler sådan, er at starte med de små ting, man kan ændre i hverdagen.
Det gælder for eksempel handlinger, som at sortere sit affald rigtigt. Derudover kan det have indflydelse, hvis man skifter engangsprodukter ud med genanvendelige, såsom madkasser fremfor plastikposer, drikkedunke fremfor plastikflasker og indkøbsnet fremfor plastikposer. Alt det kan være med til at gøre en forskel. Så når det kommer til klimaet handler det først og fremmest om at få ændret på de små ting, så man opbygger en bevidsthed om, hvilket klimaaftryk man selv sætter gennem sine handlinger.
Dette var tre af de måder, hvorpå man kan passe bedre på kloden i sin hverdag. Det er klart, at man som enkelt menneske ikke kan redde kloden selv - men ved at ændre nogle små vaner, kan man skabe en bevidsthed, som spreder sig til samfundet. Og når man sætter krav til samfundet, vil der være større pres på politikerne for at handle hurtigt.