Skift til Solceller og gør miljøet en tjeneste

Artiklens øverste billede

Danskerne er med tiden blevet mere og mere opmærksomme på deres klimaaftryk. Samtidig er den gennemsnitlige dansker over de seneste år blevet langt bedre til at spare på strømmen. I denne forbindelse investerer flere og flere i solceller , hvilket bidrager til at miljøet skånes for unødvendig forurening. Gennem årtierne er der over hele verden blevet arbejdet for at finde bedre alternativer til strøm, som ikke forurener så meget. Denne strøm kender vi som grøn energi.

Solceller finder vi bl.a. i kategorien ”grøn energi”, hvor lysets stråling i solcellen bliver omsat til elektricitet. Derved produceres der strøm, så længe solen skinner. Om solcellerne er placeret på en mark eller på et tag, er faktisk ligegyldigt, så længe solcellerne peger mod solen. Som nævnt defineres strømmen fra solceller som 100 % grøn energi, hvilket der er mange fordele ved, når man er bosat i et land som Danmark, hvor der er stort fokus på grøn energi. Som borger i Danmark får man nemlig glæde af forskellige fordele, når man laver sin egen grønne energi. Ikke nok med at solceller i realiteten producerer gratis strøm til husstanden, så kan man også sælge den strøm, man overproducerer. Hvis man producerer for meget strøm med sine solceller, så kan man altså hurtigt og nemt sælge sin strøm videre og modtage penge for det.

Ifølge en undersøgelse fra EDC stiger prisen på huse med solceller, hvilket også er en væsentlig fordel ved at investere i et solcelleanlæg. Med solceller sparer man altså ikke kun penge, mens man samtidig er miljøvenlig, ens bopæl bliver også mere værd. Salgsprisen for huse med solceller er gennemsnitligt 3 % højere, end hvad det originalt ville være værd. Hvis man ydermere kører i elbil, så letter solcellerne også opladningsprocessen. De kan nemlig kobles direkte til ladestanderen.

Hvad er den ideelle placering af Solceller?

Umiddelbart er der ikke nogen placering, der er bedre end andre, men der er forskellige fordele ved de forskellige placeringer. Hvis man vælger at investere i solceller på taget, er det muligt at betale for solcelleanlægget i rentefrie rater over elregningen. Som tidligere nævnt får huset automatisk en højere værdi, når der er installeret solceller på taget. Når solcellerne først er monteret, skal man egentlig bare læne sig tilbage og nyde sin miljøvenlige strøm og sin besparelse. Man bruger nemlig minimal tid på vedligeholdelse af solcellerne.

Hvis man har et stort areal til rådighed på sin grund, bør man overveje at få installeret solceller, som placeres på dette areal. Jo større arealet er, jo mere strøm produceres der, hvilket er fordelagtigt, hvis man eksempelvis har sin egen mark til rådighed. Ved denne type solceller er det ligeledes muligt at opnå en fornuftig indtjening, når den strøm der er i overskud, videresælges.

En tredje mulighed er at få placeret sine solceller på en carport. Denne placering giver mulighed for at koble solcellerne til en ladestander, så en eventuel elbil kan oplades på miljøvenlig vis. Uanset hvilken type solceller man vælger, så gør man miljøet en tjeneste.

Hvordan finder jeg ud af hvilken mængde solceller jeg skal bruge og hvor de skal sidde?

Når det skal besluttes hvilken mængde solceller, der er nødvendige, og hvor de skal placeres, er det en god idé at få hjælp af en ekspert. De forskellige firmaer der udbyder solceller er ekstremt professionelle og hurtige til at finde den mest ideelle placering til solcellerne. En ekspert på området fremlægger hurtigt de forskellige muligheder og tager højst sandsynligt også et kig på, hvor meget strøm der bruges i husstanden. Denne information anvendes til at klarlægge, hvor mange solceller der skal bruges. I og med at solceller er blevet så ekstremt effektive, så skal man ofte have færre solceller, end man forventer.

I det 21. århundrede er der kommet stort fokus på global opvarmning. Mange verdensomspændende organisationer har revolutioneret deres produktion og fabrikker for at gøre det mere miljøvenligt. Genbrug er også blevet et fokuspunkt. Solen er en gratis energikilde, som ingen bekostning på jordens helbred har. Derfor skal man ikke tøve med at skifte til grøn energi. Solceller er blot én vej til grøn energi, og den er nem at få sat op i privaten. Ønsker man at vide mere, kan man læse om solceller hos Modstrøm.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.