Det her skal du være opmærksom på, inden du ansøger om et lån online

Artiklens øverste billede

Når man undersøger lånemulighederne online, er mulighederne mange. Derfor er det vigtigt at man ved hvad man skal kigge efter, hvad man skal holde sig fra og hvad der er vigtigt for at man får det bedste lån. På den måde sikre man sige at man får det bedste lån til den bedste pris og de bedste vilkår. Her vil vi gennemgå de vigtigste ting der er ved at tage et lån online. Når du overvejer at ansøge om et lån online, er der nogle gode råd du med fordel kan følge:

  1. Brug en låneguide
  2. Kig efter de rigtige begreber
  3. Undgå faldgrupperne

Brug en låneguide

I stedet for at du selv sidder og går hele internettet igennem for lån og finder den ene efter den anden låneudbyder, kan du med fordel bruge en online låneguide. Her er alle lånemulighederne samlet for dig, så du nemt kan få et overblik over dine muligheder på tværs af de forskellige online låneudbydere.

Overblikket gør det nemmere for dig at se de muligheder du har, samtidig med at du nemt kan vurdere mulighederne. I det næste afsnit kan du se hvilke begreber du skal kigge efter, når du ansøger om et lån gennem en online låneudbyder. En stor fordel ved at bruge en online låneguide som denne er, at alle låneudbyderne er verificerede. Derfor kan du med sikkerhed låne gennem dem og dermed ikke risikere at du bliver snydt. For at øge sikkerheden i Danmark, skal alle lån godkendes med NemID. Det sikre at de rigtige informationer bliver overført og samtidig at det bliver gjort på en sikker måde. Ved at skrive under med NemID sikre du dig at dine data bliver håndteret på en sikker måde.

Når du har fundet det lån du vil ansøge om via låneguiden, leder den dig videre til den pågældende låneudbyders side, hvor du kan ansøge om lånet. Det er altså ikke igennem låneguiden du gør det, de faciliterer blot muligheden for dig og sender dig videre.

Kig efter de rigtige begreber

Man kan hurtigt miste overblikket når man ser de mange begreber der beskriver de forskellige lån. Især hvis man ikke ved hvad de alle betyder. Heldigvis er der et begreb der summerer dem alle sammen op - ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er et begreb der dækker over alle de andre begreber som stiftelsesomkostninger, renter osv. Derfor kan du faktisk nøjes med at bruge ÅOP når du sammenligner lånene. Dog skal du være opmærksom på at ÅOP’en kun kan give et retvisende billede, hvis lånet minimum har en tilbagebetaling periode på 1 år. Hvis lånet tilbagebetales på under 1 år, vil renten og stiftelsesomkostningerne være relevante at kigge på. Undgå faldgrupperne Det er let at lade sig friste af de mange gode muligheder der er, når man skal låne penge online. Dog er nogle af dem også for gode til at være sande. Derfor skal du være opmærksom, hvis du ser ting som disse:

  1. Gratis lån
  2. Høj ÅOP

Pr. dansk lov kan man ikke udbyde gratis lån længere. Før var det noget nogle låneudbydere tilbød til nye kunder, men det er ikke længere lovligt. Nogle låneudbydere har en meget høj ÅOP på deres lån. Det kan ske at de skriver det med småt, for at deres fremtidige kunder ikke ser det. Dog er det noget du skal være meget opmærksom på, da en høj ÅOP betyder at du skal betale meget tilbage efterfølgende.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.