Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: »Politisk makværk« - det kan jeg ikke genkende

Artiklens øverste billede
Foto: Joachim Ladefoged

Michael Breum Ramsgaard kalder i et indlæg i Lokalavisen Aarhus det aktuelle forslag om nye boligarealer for »politisk makværk«. Han mener, at processen er uden offentlighed eller borgerinddragelse. Det er ikke et billede, jeg kan genkende.

Temaplanen ’Arealer til alle boligtyper’, som forslaget hedder, var i indledende høring i sommeren 2019. På den baggrund er der indsendt ønsker om ca. 1.100 hektar til nye boligarealer, og i det fremlagte forslag peger vi på 400 hektar, som vi foreslår inddraget.

Forslaget har været fremlagt i offentlig høring i 11 uger. Vi har annonceret med forslaget på kommunens hjemmeside og høringsportal, vi har orienteret fællesrådene, deltaget i lokale orienteringsmøder, annonceret på de sociale medier samt udsendt pressemeddelelse og stillet op til mange interviews om planen.

Alternativet er, at boligpriserne stiger endnu mere

Indsatsen har haft en synlig effekt. Vi har i skrivende stund modtaget langt over 400 høringssvar, hvilket efter min mening vidner om, at vi i høj grad er lykkes med at få offentlighed om planen.

Michael Breum Ramsgaard er uenig i flere af de foreslåede arealer. Det er helt fair, og netop derfor vi gennemfører en offentlig høring, så borgere og andre har mulighed for at give deres mening til kende og pege på forhold, som bør tages med i betragtning, inden byrådet vedtager den endelige plan.

Jeg vil dog gerne pointere, at vi er i en situation, hvor Aarhus vokser med 4-5.000 borgere om året, og hvor mange har et stort ønske om at finde en byggegrund. Derfor kommer vi ikke udenom at inddrage nye arealer til byudvikling. Alternativet er, at boligpriserne stiger endnu mere, og at vi ser en øget fraflytning til nabokommuner af især børnefamilier. Vi skal så sikre os, at det er de bedst egnede arealer vi medtager, og det er netop det, høringen skal bidrage med input til.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.