Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

DF: Fortsætter kampen for en veterankoordinator

Artiklens øverste billede
Poul Johansen. Pressefoto.

Medlem af Folketinget for Liberal Alliance, Henrik Dahl, har skrevet en artikel under overskriften: ”Indsatsen i Afghanistan afsætter samme aftryk, som når man trækker en finger op af et glas vand”.

I Dansk Folkeparti er vi ikke enige i den betragtning, da vores veteraner har ydet en formidabel indsats for at sikre en række frihedsrettigheder, som vi andre tager for givet.

Deres indsats har ikke været forgæves, omend udfaldet af 20 års utrættelige indsats er begrædelige.

For at styrke indsatsen over for veteranerne og deres familier, og efter henstilling fra Forsvarsministeriet, sendte vi to justerings ønsker til veteranpolitikken.

Dansk Folkeparti vil forsøge at fjerne ”skampletten” og bringer ønsket om at få en veterankoordinator med ind i de kommende budgetforhandlinger.

Ønsker der loyalt blev fremført af borgmester Frands Fischer på sidste økonomiudvalgsmøde:

  • At Skanderborg Kommune får en veterankoordinator, der ikke kun er uddannet til tage sig af veteranerne, men også kan tage sig af de børn og unge, hvis forældre kan være veteraner.
  • At veterankoordinatoren kan aflaste børnesocialrådgivningen, hvis der er tid til det I Dansk Folkeparti var vi begejstrede, da vi kunne læse i avisen, at byrådskandidat for de Konservative, Klaus Randrup, støttede op om vores ønske om at få ansat en veterankoordinator i Skanderborg Kommune. Det skete i et læserbrev under overskriften: ”Fornyet fokus på veteranpolitikken” forud for Flagdagen med ordene: ”Det Konservative Folkeparti ser desuden gerne, at Skanderborg Kommune ansætter en egentlig veterankoordinator for at styrke indsatsen”.

Noget gik galt, for de konservative støttede, på økonomiudvalgsmødet, ikke op om Klaus Randrups og Dansk Folkepartis ønske om, at der skulle ansættes en veterankoordinator.

Tilbage i 2015 stemte Konservative, Radikale, SF, Enhedslisten og Socialdemokraterne imod markeringen af Flagdagen den 5. september for Danmarks udsendte.

Begrundelsen dengang var, at de ikke mente, at det var en kommunal opgave at markere Flagdagen. Seks år senere kunne vi end ikke få Venstres opbakning til, at der kunne ansættes en veterankoordinator i Skanderborg Kommune.

Et gammelt mundheld hedder: ”Det er ingen skam at få en plet. Men det er en skam ikke at få den fjernet...” Dansk Folkeparti vil forsøge at fjerne ”skampletten” og bringer ønsket om at få en veterankoordinator med ind i de kommende budgetforhandlinger.

Vi fortsætter kampen for en Veterankoordinator i Skanderborg Kommune.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.