Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Budget til gavn for natur, børn og borgere med handicap

Artiklens øverste billede
Aleksander Myrhøj, SF

Budgetskitsen er til gavn for naturen, børn og unge, ældre og mennesker med handicap. At det er en skitse, giver mulighed for at komme til orde ved den offentlige høring i modsætning til en færdig aftale blandt partierne.

SF peger på, at der er råderum – vi skønner 10 millioner - gemt i reservepuljer til drift, og penge i kassen til mere anlæg.

»Vi lægger med skitsen op til investeringer i de fysiske rammer, vores børn og unge oplever fra vuggestuealderen og til udgangen af 9. klasse. Det vil sammen med flere penge til folkeskolerne og UngNorddjurs give både børn og personale nye muligheder for trivsel og udvikling. Med opbakning til flere spændende borgerdrevne projekter fordelt over hele kommunen støttes målrettet op om den lokale udvikling både i byen og på landet,« udtaler Aleksander Myrhøj.

SF-formand Jytte Schmidt tilføjer:

»Det er vigtigt, at der sat penge af til bedre normeringer og ledsagelse på socialområdet samt et løft til ældreplejen. Både ældre og mennesker med handicap får også glæde af investeringerne i mere natur og øget tilgængelighed. Norddjurs’ natur er nemlig for alle, der vil have en god og grøn oplevelse.«

Med et markant løft af tre daginstitutioner i Grenaa i form af en helt ny bygning til Skovbørnehaven og renovering af Landsbyen og af Regnbuen, løftes rammerne i nogle af de daginstitutioner i Norddjurs kommune, der trænger mest. Skovbørnehaven kan med sin tydelige naturprofil, den fantastiske placering i kanten af skoven og en kommende nybygning stå endnu skarpere som markering af Norddjurs’ tilvalg af en grøn barndom. Opnormering i alle daginstitutioner og vuggestuer fortsætter og vi skal se på muligheden for at indføre madordning i daginstitutioner som Fjellerup Børnehave har haft succes med i 20 år.

Vi tilbyder også næste år vores pædagogmedhjælpere og dagplejere at få merituddannelse til pædagogisk assistent på SoSu-skolen i Grenaa, så vores børn kan få endnu stærkere voksne i hverdagen.

Folkeskolerne får tilført flere ressourcer, når der lægges op til at tage fat på at forbedre kvaliteten for børn og voksne med afsæt i forslagene fra foråret. 2 voksen-ordning i flere klasser samt styrkelse af vejledere er øverst på SFs prioriteringsliste sammen med en pulje til specialtilbud.

Glesborg skole udvides med flere lokaler som følge af den øgede tilgang til overbygningsskolen og den store søgning til de netop nystartede 0. klasser. Et bredt lokalsamfund samler sig om folkets skole i Midt. Et løft sker også på indeklima og indvendig renovering af vores skoler og daginstitutioner.

Vores juniorklubber, der har stor søgning, får flere pladser, så fritidspædagogikken bliver tilgængelig for de, der vil den.

Socialområdet får 3½ mio. mere til en højst tiltrængt opnormering og til ledsagelse, så et aktivt liv med støtte ikke kun er for de, der har et stærkt personligt netværk.

Ældreområdet tilføres 3½ mio til bl.a. øget rengøring, mens der også sættes penge af til mere trafiksikkerhed, så både de yngste, de ældste og alle andre kan færdes trygt i trafikken. I Norddjurs skal man ikke bare overleve, man skal leve livet.

På anlægssiden sker der også ting og sager.

Der sættes cirka 40 millioner kroner over fire år af til ældrebolighandlingsplanen.

Medfinansiering af de store projekter ”Folkets Fabrik” ved Mosebruget i Stenvad og Fjellerup strandliv er på plads for 2022-24, hvor der i samspil med lokalområdet og kommunen er gode chancer for at løfte oplevelsen af kysten for både lokale og turister til nye højder.

Der sættes penge af til mere natur samt øget vedligeholdelse af strande og etablering af faciliteter, stier, parkeringspladser mv. der giver tilgængelighed, så naturen bliver en oplevelse så vidt muligt for alle, uanset om man kommer med barnevogn, rollator eller i en kørestol.

Skitsen er forhandlet mellem alle partier i en god dialog. Nu arbejder SF videre for en reduktion af puljer på 10 millioner og ønsker styrkelse af PPR med en psykolog mere, en hel eller delvis fjernelse af den ødelæggende effektiviseringsprocent, som stadig er i skitsen, et forsøg med lokal pædagogisk ledelse af en daginstitution i område Grenaa og for plads til forslag fra høringen.

SF vil som altid gennemgå de indkomne høringssvar og opfordrer derfor alle til at nedfælde tanker, holdninger og kommentarer, så den endelige budgetaftale bliver den bedst mulige for flest muligt.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.