Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Bünyamin Simsek: Alle skal have mulighed for at bo i Aarhus

Aarhus skal være en god by for alle, lyder det fra Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Artiklens øverste billede
Bünyamin Simsek (V), byrådsmedlem og rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. Pressefoto.

At Aarhus vokser – det ved vi alle, ikke fordi vi har det som en målsætning, men bl.a. fordi flere børn bliver født. Når tingene går stærkt, er det godt at tage et tjek på, at tingene også går den rigtige vej og på den rigtige måde.

Det gode spørgsmål er nemlig – vokser vi på den rigtige måde?

Vores vækst giver muligheder, og den giver udfordringer.

Desværre viser vores boligpolitiske redegørelse tydeligt, at vi mister mange unge, når de er færdige med at studere og skal i gang med det første job og stifte familie. De bliver ikke i Aarhus, som vi allerhelst ville have.

Det er ærgerligt – for de er gode borgere og en vigtig arbejdskraftressource. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan for at holde på dem og børnefamilier. Vi skal gøre mere, end vi gør i dag. Spørgsmålet er, hvordan vi skal gøre det.

Når unge, kommende boligejere ikke kan få det, de ønsker i Aarhus Kommune, så søger de til vores nabokommuner – fx Skanderborg, Favrskov eller Syddjurs Kommune. Selvom de unge flytter fra Aarhus, ved vi, at mange fortsat arbejder i Aarhus.

Det er dejligt, at de fastholder en vis forbindelse til kommunen. Men de fleste af os vil nu hellere bruge tiden med vores familier end i et tog eller bag rattet i en bil til og fra arbejde. Derfor har vi en udfordring med at skaffe boliger til dem, der gerne vil bo i vores kommune.

Det er min ambition at skabe attraktive rammer for alle aarhusianere. Også de unge, der er klar til at rykke videre fra en lejlighed i byen.

Blandede boligområder

Jeg har allerede igangsat en række indsatser, der skal sikre varierede boligtyper i alle eksisterende og kommende bysamfund. Fx en temaplan for blandende boligområder.

Områder fordelt over hele kommunen med forskellige boformer, der appellerer til forskellige målgrupper.

Vi skal have fokus på ejerboligerne. Vi ved, at der er efterspørgsel på en-families boliger, parcelhuse, rækkehuse og byhuse. Derfor arbejder jeg for, at der over de næste ti år skal udstykkes 3.600 grunde til parcel- eller rækkehuse i 13 bysamfund i Aarhus, fx Trige, Mejlby, Tranbjerg, Mårslet, Tilst og Malling.

Vi skal arbejde med mindre grundstørrelser til parcel- og rækkehuse for at sikre flere boliger, billigere grundpriser, blandede boligområder og fokus på det gode liv – og det skal vi gøre ved at sikre arealreservationer til sports- og fritidsfaciliteter, ophold, det grønne, leg mm.

Vores byudvikling skal gå på to ben i stedet for at hoppe på ét – vi skal udvikle inden for ringgaden, og parallelt med det skal vi mindst i samme grad udvikle i oplandsbyerne, så vi får blandede boligområder, der i den grad er en efterspurgt mangelvare.

Vi skal have alle varerne på hylden, således det er den enkelte borger eller familie, der vælger, hvilken boligform man vil bo i ud fra sin økonomi og ikke nødvendigvis bliver tvunget til at være lejer på et marked, hvor man har råd til at være ejer, men ikke kan, fordi parcel- eller rækkehusgrundene ikke er der.

Det er vigtigt for mig, at vores boligområder bliver attraktive for mange. Både dem, der ønsker at bo stort, men også dem, som kan klare sig med færre kvadratmeter. På den måde sikrer vi mangfoldigheden og den gode by.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.