Ekstra konsulent til plejefamilier skal forebygge sammenbrud i anbringelser

Anbringelser uden for eget hjem er et af de mest radikale indgreb, man kan udsætte et barn eller et ungt menneske for. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvordan deres anbringelse forløber, og hvordan det går dem senere i livet.
En stabilitet i anbringelsen er vigtig, og det er vigtigt at undgå skift eller for mange skift. Vi ved fra forskning, at de børn, som har et godt forløb i en plejefamilie, klarer sig bedst med hensyn til uddannelse, arbejde og helbred. Byrådet i Favrskov har tidligere vedtaget ”Strategi for tidlig opsporing og tidlig indsats”. Derudover har Folketinget 20. februar 2021 vedtaget ”Barnets Lov”, som vil betyde øget pres på plejefamilieområdet og familiekonsulenten. Loven træder i kraft 1. januar 2023.
Socialdemokratiet ser positivt på, at der skal gøres mest muligt for at klæde plejefamilierne på til opgaven og forebygge sammenbrud ved anbringelse i plejefamilier.
Kommunen er forpligtiget til at uddanne, tilrettelægge støtte og supervision til både nye og etablerede plejefamilier. Socialdemokratiet mener, at vi via en plejefamiliekonsulent mere i kommunen kan forebygge sammenbrud af anbringelser i plejefamilier og optimere det rette mach af plejefamilie og barn.
Budgetforslaget skal først og fremmest ses som et forslag, der skal øge vores udsatte børns muligheder i livet, men lykkes det bare at fastholde ét barn mere om året i en god plejefamilie, så er budgetforslaget udgiftsneutralt, da det koster mere at anbringe børn og unge på institution end i en plejefamilie.