Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Trygge skoleveje er en del af pakken

Artiklens øverste billede
Især ved krydsene omkring Grenåvej er der et presserende behov for at sikre tryghed i trafikken for gående og cyklende, lyder det fra lokalpolitikere.

Aarhus vokser i disse år, og rigtig mange steder i kommunen bygges der boliger - både til tilflyttere og aarhusianere, hvis behov ændres. Nye kvarterer skyder op, gamle forandres. For når Aarhus vokser med ca. 4.000 nye borgere hvert år, er der brug for at sikre folk et sted at bo.

For at gøre dette indlæg nærværende har skribenterne valgt at tage udgangspunkt i bydelen Skæring, som netop repræsenterer en udvikling, der findes mange steder i kommunen.

I Skæring-området er der indenfor de sidste par år opstået nye boligområder, og der er fortsat planer om mere byggeri i området. Det skal vi ikke klage over - tværtimod - men sideløbende med de mange nye boliger skal vi også sikre, at der er trygge og sikre veje for vores børn og unge, der skal henholdsvis i skole og til idrætsaktiviteter i Skæring.

Omkring 65.000 børn bliver året rundt enten afleveret og hentet eller transporterer sig selv til og fra dagtilbud, fritidstilbud og skoler i Aarhus Kommune. For rigtig manges vedkommende er det en attraktiv mulighed at transportere sig – enten børnene selv eller i følgeskab med en forælder – på gåben eller cykel. For børnene især er det en god mulighed for at gøre bevægelse, frisk luft og en sund vane til en del af hverdagen, ligesom transportformen og dermed børnene er med til at sætte et grønt aftryk i hverdagen.

Rundt omkring i kommunen er der imidlertid forældre, der, trods afstandsmæssigt gode muligheder for at gå eller cykle til skole, fritidstilbud og dagtilbud, er utrygge ved såvel at transportere sine børn på cykel som at sende dem afsted alene. Trafik og trængsel i forbindelse med daginstitutioner og skoler kan – også selvom der ikke er tale om de allermest kritiske tilfælde – give anledning til bekymring og således afholde forældre og børn fra at træffe et valg i hverdagen, der først og fremmest fremmer børnenes sundhed og sikkerhed, men også inspirerer til en grøn levevis.

Med de byggeprojekter, der er i støbeskeen i Skæring og Gl. Egå, er det derfor vigtigt med fokus på at finde en løsning, der kan afmontere den utryghed, der for forældre og børn er forbundet med at krydse Grenåvej. Især ved krydsene omkring Grenåvej er der et presserende behov for at sikre tryghed i trafikken for gående og cyklende. Når vi udvikler byen, skal infrastrukturen - og ikke mindst trygheden - altid følge med for både børn og voksne. Det er en del af pakken – og en del af vores ambitioner til årets budgetforhandlinger.

Anders Winnerskjold og Michael Krogh Hansen, medlemmer af Aarhus Byråd for Socialdemokratiet

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.