Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Vanvidskørslen i Aarhus V skal stækkes – vi må stå sammen!

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Øxenholt Foto

Afstumpet vanvidsbilisme har fyldt meget i Danmark de seneste år – desværre også i Aarhus, hvor vi har set flere eksempler på vanvidsbilister, som har lemlæstet og dræbt sagesløse borgere i vores by.

Folketinget har heldigvis tidligere på året strammet lovgivningen på området. Men vi skal også lokalt i Aarhus Kommune samarbejde om at sikre, at vores veje ikke giver plads til vanvidsbilister. Vi skal forebygge, hvor vi kan, og ikke først reagere, når flere uskyldige borgere er blevet kørt ned. Vi skal generelt sætte ind og tilpasse vejenes indretning for at opnå en større sikkerhed for både bilister, cyklister og fodgængere. Samtidig skal vi naturligvis sikre, at lovlydige borgere har de bedste muligheder for at komme frem, og at trafikken i vores by afvikles fornuftigt.

Holmstrupgårdvej i Aarhus V løber fra Edwin Rahrs Vej i syd til Viborgvej mod nord og forbinder dermed to af byens mest folkerige bydele; Tilst og Brabrand. Holmstrupgårdvej er et godt eksempel på en vej, hvor der bør sættes ind. Trafikken på vejen er tæt og tung, og alt for tit bliver der kørt for hurtigt, vanvittigt og hensynsløst.

Det virker som om, vanvidsbilister desværre har udset sig vejen som racerbane. Eksemplerne på farlig kørsel på vejen er mange. For eksempel blev en 21-årig mand med allerede frakendt kørekort spottet af politiet om eftermiddagen 28. juni 2021, hvor han kørte ræs ind på et skoleområde.

En politibetjent måtte springe for livet for at undvige mandens forsøg på at stikke af.

Havde det ikke været fordi, sommerferien netop var begyndt, ville der have været masser af børn på skolen den eftermiddag, og konsekvenserne kunne have været fatale. Lægger man dertil, at der som nabo til skolen snart skal opføres et nyt, stort kommunalt dagtilbud med plads til 128 små, nye aarhusianere i alderen 0-6 år, er det åbenlyst, at der bør etableres bedre trafikale foranstaltninger netop her. Områdets institutioner, fællesråd, grundejerforening og flere andre aktører er klar til at indgå i et tæt og forpligtende samarbejde med politikerne om at skabe bæredygtige, holdbare og trygge trafikforhold for alle dem, der færdes på daglig basis i området.

En ny rundkørsel på Holmstrupgårdvej ud for det kommende dagtilbud og Egebakkeskolen er en vigtig og bæredygtig del af løsningen: Rundkørslen vil på én gang tage toppen af hastigheden, sikre bedre trafiksikkerhed og bedre fremkommelighed til gavn for alle børn, unge og voksne med tilknytning til det store nye kommende dagtilbud, Egebakkeskolen, spejderne, Holmstrupgård og Skjoldhøjkollegiet. Derudover vil en rundkørsel bidrage positivt til arbejdet med True Skov for Alle ved at skabe en god og sikker adgang til skovområdet.

Rundkørslen bør dog suppleres med yderligere trafikale forbedringer på hele Holmstrupgårdvej for at dæmpe hastigheden og trafiksikkerheden. Det kan ske ved at sænke hastighedsgrænsen, ved etablering af bump, chikaner, svingbaner, høje kantsten og lignende.

Aarhus skal både i dag og i årene frem være en god by for alle – bare ikke vanvidsbilisterne. Vi står sammen om netop det!

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.