Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Skanderborg som førsteklasses outdoor-destination

Artiklens øverste billede
Christian Wibe Marker. Foto: Presse

En debat om, hvorvidt Skanderborg Kommune får nok ud af at være under VisitAarhus’ vinger, har rejst sig. Fra begyndelse var Konservative Skanderborg ikke tilhænger af at blive opslugt af den store destination VisitAarhus, som strækker sig helt fra Viborg i vest til Djurslands næsetip i øst. Mange oplevelser, seværdigheder og attraktioner at dække.

Hos Konservative Skanderborg var og er vi fortalere for et samarbejde med Silkeborg Kommune (som også er en del af det nuværende VisitAarhus). Et samarbejde vi har døbt VisitSøhøjlandet.

Vores to kommuner udgør noget af Danmarks smukkeste natur og et VisitSøhøjlandet vil være en outdoor destination fra øverste hylde. Med de dybe skove, store søer, den brusende Gudenå og ”høje bjerge” tiltrækker vores kommuner både turister med hang til actionfyldt MTB-kørsel, familier der skal på fredfyldt kanosejlads, cykelholdet, golfspilleren, lystfiskeren eller parret, der ønsker en rolig vandretur i de smukke omgivelser. Altså et outdoor-mekka for både store og små.

At det gamle VisitSkanderborg lukkede ned giver mening. Vi bliver nødt til at kigge over kommunegrænserne, når vi snakker om turisme. Turister aner ikke om de overnatter i Skanderborg, Silkeborg eller Aarhus kommune, og de er også ligeglade. For at lokke turister til at blive overnattende gæster i kommunen, skal vi arbejde på aktiviteter der gør, at gæsterne bliver i længere tid og ikke blot kommer på en dagstur fra deres hotel i Aarhus.

Desuden skal vi gøre opmærksom på, at Skanderborg Kommune har en fantastisk beliggenhed midt i Jylland med kort afstand til de større attraktioner: Aarhus, Legoland, Saksild Strand og mange flere.

I debatten har det været nævnt, at fokus skal være på, at Skanderborg er det billige alternativ til at bo i f.eks. Aarhus. Det er vi stærkt imod. At brande vores smukke og naturrige kommune som discount-destination er den helt forkerte vej at gå. Vi skal tværtimod brande os som en førsteklasses outdoor-destination, hvor turister kommer for både vores attraktioner og for at overnatte.

Jeg vil dog opfordre til at give VisitAarhus en chance, fremfor at dette bliver endnu et millionprojekt, som kastes i skraldespanden, når det ikke giver det ønskede resultat fra starten. Samarbejdet er stadig i sin spæde start og resultaterne kan komme på den lange bane. Da VisitAarhus samarbejdet startede 1. januar 2020 anede ingen, at COVID-19 ville ramme hele verden så hårdt og lukke lande samt grænser ned. Pandemien har især ramt turismen hårdt.

Samarbejdet skal selvfølgelig evalueres løbende og der skal følges op med aktører inden for turismen, hoteller, restauranter, aktiviteter og andre i Skanderborg Kommune.

Afslutningsvis vil jeg sige, at Konservative Skanderborg mener, at turismeindsatsen bør være en helt naturlig del af kommunens erhvervspolitik. Turisme er en væsentlig indtægtskilde og vækstmotor og giver omsætning, beskæftigelse og værditilvækst til den fælles kommunekasse. Et eksempel er, at til trods for, at kun 10 procent af kommunens indbyggere bor i Ry, udgør omsætningen i detailhandelen i Ry omkring 25 procent af den samlede omsætning i hele kommunen. Dette skyldes de mange turister, der gæster området.

Kommunen skal i større grad end i dag være en aktiv medspiller i turismeindsatsen. Skanderborg Kommunes turismeindsats, arbejde og markedsføring skal hurtigt og helt naturligt kobles med kommunens erhvervs-, bosætnings-, kultur- og sundhedspolitik mv., således at turismen bliver en væsentlig medspiller i brandingen af Skanderborg Kommune.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.