Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Ældreområdet skal tilføres flere penge - venlig hilsen Socialdemokratiet

Artiklens øverste billede
Christian Haubuf, medlem af SÆ-udvalget. Pressefoto

”Jeg tror mere end nogensinde på, at vi kan klare de udfordringer, vi som samfund og kommunerne har foran os. Også de svære. For hvis vi kan bekæmpe en global pandemi, fordi vi beslutter os for det, fordi vi står sammen, så tænk på alt det andet, vi også kan.” citat Mette Frederiksen

Derfor kan vi også skabe en bedre ældrepolitik.

Jan Fischer, formand for SÆ-udvalget. Foto: Lars Norman Thomsen

Socialdemokratiet vil have en værdig ældrepleje, med ordentlig tid til ældreplejen, og omsorg. Ja der skal flere hænder til, det må vi løse sammen.

Læser man den lokale presse og FOA i øjeblikket, har man fornemmelsen af, at der hersker katastrofale forhold for beboerne på plejehjemmene og ældreplejen .

Jan Fischer og Christian Haubuf

Socialdemokraterne vil, at borgerne får de bedste muligheder for at leve et liv med aktivitet, trivsel og tryghed. Borgerne skal have den hjælp, pleje og omsorg, de har behov for.

Borgerne skal opleve, at kommunen arbejder forebyggende og sundhedsfremmende.

Jo mere vi forebygger, vil det komme den ældre borger til gode.

Hjemmehjælp og sygepleje skal ikke ydes på markedslignende vilkår men med udgangspunkt i det enkelte menneskes behov. Socialdemokraterne ser de ældre som en ressource. Der skal vi styrke.

Det kan opleves af ældre, pårørende og personalet, at der er alt for travlt. Og det kan gå ud over kvaliteten og trygheden. Og nogle gange også værdigheden. Derfor vil vi også arbejde for, at der bliver mere tid til pleje og omsorg.

Derfor skal pengene til velfærden følge med, også når der i de kommende år bliver flere ældre. Det har vi råd til, frem for på skattelettelser.

En aktiv ældrepolitik forudsætter ordentlig økonomi. De senere år er der blevet flere ældre. Det er dejligt, men økonomien følger ikke med. Det betyder, at flere ældre skal have samme hjælp og pleje for de samme penge. Det er ikke godt nok. Derfor skal vi også arbejde for en ny demografi- model på ældreområdet, så pengene svarer overens med at vi bliver flere ældre. Så kvaliteten i plejen, omsorgen bliver bedre og normeringer i ældreplejen kommer til at svare til opgaven.

Læser man den lokale presse og FOA i øjeblikket, har man fornemmelsen af, at der hersker katastrofale forhold for beboerne på plejehjemmene og ældreplejen . Det er heldigvis ikke sandheden.

Vi vil gerne bidrage til et mere nuanceret billede af ældreområdet.

Vi kan læse i de tilfredshedsundersøgelser, der er lavet i Syddjurs Kommune, at medarbejder, borger og pårørende er tilfredse, men vi ved også at der er plads til forbedringer.

At plejen og omsorgen er fuld forsvarlig, skyldes dygtige medarbejdere og ledere. Vi skal lytte til dem, for at finde løsninger på morgendagens udfordringer og mange tak, I gør en kæmpe arbejdsindsats. Med fælles indsats kan vi rigtig meget.

Det, der er sagens kerne er, at man i mange år ikke har haft budgetter på ældreområdet, der har svaret til de faktiske opgaver.

Det vil vi Socialdemokrater arbejde på, at det skal forbedres. Socialdemokratiet vil løfte ældreområdet sammen med de partier, der også vil det.

For socialdemokraterne har der aldrig været tvivl om, at ældre borgere selvfølgelig skal have en anstændig pleje og omsorg, og personalet nogle ordentlige arbejdsvilkår. Vi ser frem til et snarligt budget, hvor der er overensstemmelse mellem opgaver, normering og budget. Samt at vi får en opdateret demografimodel.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.