Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Børnepasning = Forældreadfærdsregulering i Skanderborg Kommune?

Artiklens øverste billede
Claus Bloch (V) kritiserer trafiksituationen ved kommende institution i Galten. Pressefoto

Er du en af de kommende forældre i Galten-Skovby, der får tilbudt en plads til dit barn i den kommende børneinstitution Horsegaard? Da kan du ikke forvente, at der er plads til dig og din bil, når du skal aflevere eller hente dit barn. Byrådsflertallet vil, at du bruger cyklen eller er til fods.

Det er ellers en glædelig begivenhed med den bynære og velbeliggende udstykning Horsegaarden i Galten, med en ny tiltrængt børneinstitution til 150 børn og plads til en udvidelse. Dog ikke helt problemfri, idet byrådsflertallet skaber en trafikal farlig situation med ind/udkørsel ved Skjørringvej.

Skjørringvej er smal, vejkryds og sving skaber dårlige oversigtsforhold og vejen er meget trafikeret i myldretiden. Oprindeligt var parkeringsnormen for en børneinstitution som Horsegaard på 119 pladser, men det er nu reduceret med 48 pladser. I praksis kan det medføre en del af- og pålæsninger på selve Skjørringsvej.

Vil du have passet dit barn, så må du gå eller cykle

Claus Bloch (V)

Enhver lokal borger ved, at denne løsning er direkte uansvarlig og farlig pga. vejens beskaffenhed. En erkendelse, som administrationen eller borgmesteren måske også har opnået efter juni udvalgsmødet i Miljø & Plan. Pludseligt blev der i dagsordenens indstilling inden Økonomiudvalgsmødet og Byrådsmødet tilføjet tre meget alternative supplerings parkeringspladser. Disse P-pladser skulle ligge hos naboen, Galten Ungdoms - Junior Klub (GJUK), men her eksisterer ikke en eneste P-plads.

Endvidere nævnes både den private Galten Børnehave og Vuggestue på Nørregade, samt kirkens P-plads beliggende ca. 250 meter fra den kommende institution. Fuldstændigt urealistiske alternativer. I princippet kunne der ligeså godt være blevet henvist til Torvets og Nettos P-pladser. Derfor fremsatte jeg følgende ændringsforslag:

1. Der skal sikres mulighed for, at der etableres en trafiksikker vejtilførsel til daginstitutionen Horsegaard fra Søringen.

2. Ifølge de nye P-vedtægter skal der etableres de fornødne P-pladser på egen matrikel ved Horsegaard.

Forslaget blev nedstemt af et byrådsflertal. Et uforsvarligt flertal? Selv lokale byrådsmedlemmer fra 8464 med undtagelse af Hanne Majgaard stemte imod en sikker løsning. Argumenterne var og er, at forældre skal ændre adfærd og aflevere samt afhente deres børn uden bil. Det argument vidner om et komplet ukendskab til jer tidspressede forældres hverdag.

Det er åbenbart den nye børnepasningspolitik i Skanderborg Kommune? Vil du have passet dit barn, så må du gå eller cykle. Se debatten på Skanderborg Kommunes TV og afgiv dit høringssvar inden 19. august 2021.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.