Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Klumme: Så er der Food Week - og jeg er umættelig

Aarhus-skalaen indrammer ugens op- og nedture. Denne gang om fest i byen og hverdag på museet.

Artiklens øverste billede

Appetit på muligheder

Food Week syder i disse dage og rammer kogepunktet i weekenden. Arrangementet er egentligt et erstatningsprodukt for Food Festival, der gennem otte år har etableret sig som en af de helt store Aarhus-begivenheder med opbakning fra tusindvis af gæster. Af alt for velkendte årsager blev Food Festival aflyst sidste år, og organisationen bag gik straks i gang med at tænke alternative muligheder for en gennemførelse i år. Hvis der er noget, de ikke vil, så er det ikke at ville noget. Det er blevet til Food Week og et overflødighedshorn af oplevelser. I denne uges fyldes bl.a. Salling Roof Top, Den Gamle By, Aros og lystbådehavnen med dufte, smage, viden og passion. Man kan kun beundre, hvordan Food Festival af ærgerlige årsager er blevet til Food Week og i år favner hele byen. Denne appetit på trodsig virketrang er inspirerende. Gid masser af aarhusanere vil få appetit på Food Week de kommende dage.

Festen er godt i gang


Aarhusianerne er godt i gang med at fejre byen i regi af Aarhus Hylder. Aarhus Hylder er et samarbejde mellem byens to store aviser, Århus Onsdag og JP Aarhus, der skal minde os om, alt det gode byen er skabt af og påskønne de mennesker, der er med til at forme den. Lige nu strømmer det ind med opfordringer til nomineringer i de otte kategorier; Aarhus Hylder kulturen, den gode shoppingoplevelse, det stolte madhåndværk, det grønne initiativ, den gode service, arkitekturen, kærligheden og ikke mindst ildsjælene. Du kan stadig nå at sende os dine bud på, hvem juryen skal nominere. Det sker på aarhushylder.dk, hvor du også kan læse mere om årets store begivenhed.

Svær kunst

I denne uge mødes det udvalg, der skal finde erstatningen for Erlend Høyersten, som den 29. juni forlod direktørposten på Aros efter en ekstern undersøgelse konkluderede, at der var problemer med arbejdsmiljøet og ledelseskulturen, ligesom der var foregået krænkende handlinger på museet. Bestyrelsen leder efter en kandidat med stort netværk, international erfaring og stærke lederevner. Og mon ikke det vil være gavnligt, om den nye direktør formår at skabe opmærksomhed om selve kunsten, museet og dets udvikling. Aros er en vigtig institution i ikke blot aarhusiansk, men dansk kulturliv, og det er ambitionen, at det også internationalt skal have større tyngde. Der venter dermed ansættelsesudvalget en stor opgave med at finde den ny direktør. Knæk og bræk med jagten.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.