Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Naturen i Rønde Bypark får trange kår

Artiklens øverste billede
Der kunne godt være plads til mere natur i Rønde Bypark, mener Michael Olesen. Arkivfoto

I de sidste par år har man undladt at klippe græsset med mere i Rønde bypark.

Der blev sat skilte op, om at parken var vild med vilje. Der skulle være plads til at fremme biodiversiteten og naturen. Nu er man så i gang med at restaurere parken.

Det ser desværre ud til, at de ædle tanker om miljø og biodiversitet er glemt. Der bliver opført en 200 meter lang betonmur gennem parken langs en 2,5 meter bred asfaltvej.

Et 175 m2 stort madpakke-område med 6 huse, som der står på betondække og omkranser et stort cirkulært areal med glaseret tegl. Hytterne laves af ståkonstruktion og træ.

Der skal graves betonringe ned i parken, som man kan sidde i. Der skal opføres en multibane. Når beton, asfalt og glaseret tegl kommer til at dominerer parken, er der ikke meget plads tilbage til natur og biodiversitet.

Når jeg læser manualen til hvordan byparken skal se ud, får man tanken at det bliver en kopi af en park som der findes så mange andre steder. Jeg savner noget nyt og originalt og miljøvenlige materialer. Rønde bypark burde være porten til nationalparken.

I stedet for betonringe til at sidde i, skal fortsætte samme stil som ved Kalø slotsruin. Udform borde og siddepladser i kæmpe træblokke - de skal placeres på stampet grus. Så kan man fornemme, at der er sammenhæng til nationalparken.

I stedet for 175 m2 madpakkeområde i beton og glaseret tegl burde der sættes små træhuse op med græs på taget. De skal stå spredt ud i parken.

Der er mange egnede steder til det. Så skal der laves en sansepark med buske. Hvorfor ikke tænke nyt og lav noget originalt for Rønde. Lav et urte-område med Basilikum, Oregano, Mynte, Citronmelisse og andre vinter-hårdføre urter. Så kan folk gå i parken og plukke en håndfuld urter.

Jeg håber at når parken bliver færdig, at man opfatter den som en port til nationalparken hvor der er plads til natur og biodiversitet.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.