Man kan godt nok undre sig over frivillighed i Favrskov

Når man læser på Favrskovs hjemmeside om frivillighed står der:
Mere end en tredjedel af danskerne er frivillige i en eller anden grad. Hvorfor? Fordi det giver mening og indhold i hverdagen.
I Favrskov har vi haft særligt fokus på frivillighed siden 2013, hvor byrådet bevilligede penge til nye frivillige initiativer og til frivilligportalen her på favrskov.dk.
I Voldum har der været fokus på frivillighed i rigtig mange år – længe før 2013, hvor man begyndte at sætte fokus på det her i kommunen.
Hele vores byliv, det være sig forenings- og kulturliv for alle aldre, er baseret på frivillighed med et utal af gode traditioner, hvilket betyder, at vi har en by med glade og tilfredse borgere. En by hvor folk bliver boende, og nye kommer til. ”Voldum, hele pakken – hele livet.”
Her i Voldum har vi gennem rigtig mange år haft en tradition, at én fredag om måneden bliver der lavet en varm middagsret i Voldum Centret til omkring 35 pensionister, der bor i ældreboligerne og i området tæt derved. Et tiltag der er så populært, at der er venteliste.
Dette møde med andre – de fleste enlige – og mange ensomme og dårlig til bens, betyder alt. Her mødes man og får en god snak og et måltid mad. Bag dette står en god håndfuld frivillige, der planlægger, indkøber og tilbereder maden. De der magter det, hjælper med opvask og oprydning, og alle tager derfra med en god oplevelse og med et smil på læben, og et ”vi ses om en måned.”
Voldum Centrets fælleslokale og køkken, som man har benyttet én dag om måneden igennem mange år, kan ikke benyttes mere, kan man læse i Lokalavisen-Favrskov den 30. juni. Kommunes ældrechef Henriette Halgaard Rasmussen bekræfter, at kommunen i dagtimerne har inddraget lokalerne på Voldum Centret til daghjem for personer med demenssygdom.
Ældrechefen udtaler endvidere: »Vi er rigtig glade for, at lokalbefolkningen bruger plejecentret, og vi vil meget gerne støtte op om dem, men vi synes også, vi er kommet med nogle gode tilbud og har gjort en stor indsats for, at de fortsat kan have fællesspisning.« Det gode tilbud er, at man kan benytte Voldum Centret i aftentimerne, hvor de ældre nødigt bevæger sig ud eller om lørdagen. Et andet forslag er kirkehuset, hvor køkkenfaciliteterne ikke er tilstrækkelige til at forberede mad til så mange.
Der er fuld forståelse for, at denne gruppe med demenssygdom skal være et sted, MEN kunne de måske være et andet sted i kommunen eller lave noget andet, fx tage på udflugt eller være i kirkehuset, bare denne ENE dag om måneden? Det drejer sig vel om højst 10 gange om året.
På kommunens hjemmeside står der endvidere:
Du kan gøre en forskel for de ældre mennesker i Favrskov Kommune.
I Favrskov Kommune er vi taknemmelige for de frivillige kræfter, der giver deres tid til de ældre rundt omkring på vores plejecentre og i ældreboligerne. For de frivillige er med til at give hverdagen lidt flere farver og lidt mere indhold.
...Det vigtigste er, at du brænder for at hjælpe dine ældre medborgere.
Her brænder man virkelig for at gøre en forskel for de ældre, så man må godt nok undre sig over beslutningen.