Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Man kan godt nok undre sig over frivillighed i Favrskov

Artiklens øverste billede
Modelfoto: Adobe Stock

Når man læser på Favrskovs hjemmeside om frivillighed står der:

Mere end en tredjedel af danskerne er frivillige i en eller anden grad. Hvorfor? Fordi det giver mening og indhold i hverdagen.

I Favrskov har vi haft særligt fokus på frivillighed siden 2013, hvor byrådet bevilligede penge til nye frivillige initiativer og til frivilligportalen her på favrskov.dk.

I Voldum har der været fokus på frivillighed i rigtig mange år – længe før 2013, hvor man begyndte at sætte fokus på det her i kommunen.

Hele vores byliv, det være sig forenings- og kulturliv for alle aldre, er baseret på frivillighed med et utal af gode traditioner, hvilket betyder, at vi har en by med glade og tilfredse borgere. En by hvor folk bliver boende, og nye kommer til. ”Voldum, hele pakken – hele livet.”

Her i Voldum har vi gennem rigtig mange år haft en tradition, at én fredag om måneden bliver der lavet en varm middagsret i Voldum Centret til omkring 35 pensionister, der bor i ældreboligerne og i området tæt derved. Et tiltag der er så populært, at der er venteliste.

Dette møde med andre – de fleste enlige – og mange ensomme og dårlig til bens, betyder alt. Her mødes man og får en god snak og et måltid mad. Bag dette står en god håndfuld frivillige, der planlægger, indkøber og tilbereder maden. De der magter det, hjælper med opvask og oprydning, og alle tager derfra med en god oplevelse og med et smil på læben, og et ”vi ses om en måned.”

Voldum Centrets fælleslokale og køkken, som man har benyttet én dag om måneden igennem mange år, kan ikke benyttes mere, kan man læse i Lokalavisen-Favrskov den 30. juni. Kommunes ældrechef Henriette Halgaard Rasmussen bekræfter, at kommunen i dagtimerne har inddraget lokalerne på Voldum Centret til daghjem for personer med demenssygdom.

Ældrechefen udtaler endvidere: »Vi er rigtig glade for, at lokalbefolkningen bruger plejecentret, og vi vil meget gerne støtte op om dem, men vi synes også, vi er kommet med nogle gode tilbud og har gjort en stor indsats for, at de fortsat kan have fællesspisning.« Det gode tilbud er, at man kan benytte Voldum Centret i aftentimerne, hvor de ældre nødigt bevæger sig ud eller om lørdagen. Et andet forslag er kirkehuset, hvor køkkenfaciliteterne ikke er tilstrækkelige til at forberede mad til så mange.

Der er fuld forståelse for, at denne gruppe med demenssygdom skal være et sted, MEN kunne de måske være et andet sted i kommunen eller lave noget andet, fx tage på udflugt eller være i kirkehuset, bare denne ENE dag om måneden? Det drejer sig vel om højst 10 gange om året.

På kommunens hjemmeside står der endvidere:

Du kan gøre en forskel for de ældre mennesker i Favrskov Kommune.

I Favrskov Kommune er vi taknemmelige for de frivillige kræfter, der giver deres tid til de ældre rundt omkring på vores plejecentre og i ældreboligerne. For de frivillige er med til at give hverdagen lidt flere farver og lidt mere indhold.

...Det vigtigste er, at du brænder for at hjælpe dine ældre medborgere.

Her brænder man virkelig for at gøre en forskel for de ældre, så man må godt nok undre sig over beslutningen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.