Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Alarmklokkerne ringer i Skanderborg Kommune 

Artiklens øverste billede
Martin Frausing Poulsen, DF

En rapport fra 12. juli 2021, sendt til byrådet, med overskriften ’Pasningsbehov de næste 3 måneder på 0-2 års-området’ viser stort set røde lamper over det hele. Situationen vil gå fra slemt til værre, og i oktober måned viser rapporten, at der mangler pasningsmuligheder i 15 ud af 17 skoledistrikter. Alene i Skovby og Galten er der et behov for at finde plads til 48 nye børn.

Det er desværre ikke kun inden for børnepasningsområdet, at det er galt, også inden for eksempelvis ældreområdet er der udfordringer.

Martin Frausing Poulsen, John Haarup Laursen, Poul Johansen, byrådsmedlemmer, DF

Det er desværre ikke kun inden for børnepasningsområdet, at det er galt, også inden for eksempelvis ældreområdet er der udfordringer. Udfordringer der primært bunder i, at Skanderborg Kommune er i vækst, men også har en udpræget mangel på varme hænder.

I vores øjne er situationen så alvorlig, at vi medio juli måned, efter at have læst rapporten, rettede henvendelse til administrationen med henblik på at få indkaldt økonomiudvalget til et ekstraordinært møde den 5. august, hvor situationen kunne være drøftet og handlingsplaner sat i værk. I Skanderborg Kommune er der desværre ikke fastsat særlige regler for hvem, der kan indkalde til et ekstraordinært økonomiudvalgsmøde – den beslutningskompetence ligger alene ved borgmesteren, så intet ekstraordinært møde i en situation, hvor det ellers synes oplagt.

Til gengæld hilser vi det i Danske Folkeparti velkomment, at den socialdemokratiske byrådsgruppe ønsker, at økonomiudvalget skal arbejde med en rekrutterings- og fastholdelsesstrategi, særligt med henblik på rekruttering og fastholdelse inden for de store velfærdsområder – og at det forslag kommer til behandling i økonomiudvalget ultimo august, hvilket er bedre sent end aldrig.

I Dansk Folkeparti er vi altid trukket i arbejdstøjet og klar til at understøtte ethvert initiativ, der kan være med til at sikre bedre forhold for kommunens borgere og ansatte, herunder tænke kreativt i forhold til at afhjælpe manglen på varme hænder generelt, og ikke kun inden for børne- og ældreområdet.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.