Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Et solcelleanlæg på Wedelslunds jorder er grimt og problematisk

Artiklens øverste billede

Den 21. juli 2021 kunne vi i Ugebladet Skanderborg på side 24 læse et læserbrev af byrådsmedlem Claus Bloch (V) under den uskyldige overskrift ’Beboere eller solcellepark ved Thorsminde?’ Af læserbrevet fremgår, at (citat) Der planlægges to solcelleparker omkring Låsby og en ved Langelinie mellem Skjørring og Sjelle. (citat slut)

Foroffentligshøring forsøgt sneget igennem

Af læserbrevet fremgår endvidere, at der skulle afholdes for-høringer i juli måned, medens alle folk er på ferie. Men at

Sidst Wedelslund godsejeren rørte på sig, var for ca. 4 år siden, hvor et forslag til en larmende motorsportsbane da heldigvis blev trukket tilbage efter massive beboer protester.

Jørgen Warberg

Ja, må man sige, det skulle da bare mangle. Endvidere er det jo kommune valgår. Sidst Wedelslund godsejeren rørte på sig, var for ca. 4 år siden, hvor et forslag til en larmende motorsportsbane da heldigvis blev trukket tilbage efter massive beboer protester.

Ansøgningen om en solcellepark

Og nu er det så tiden at komme i omdrejninger igen i Sjelle, Skjørring og Galten-Skovby. Thi nærlæses referatet af Økonomiudvalgets møde den 16.06.21., fremgår lidt inde, at der foreligger en ’Ansøgning nord for Langelinie ved Wedelslund Gods, mellem Skjørring og Sjelle – ca. 55 ha.

Det er Aura Energi a.m.b.a., der i samarbejde med en lokal lodsejer har ansøgt om etablering af en solcellepark på et nuværende landsbrugsareal på matrikel 1 f, Vedelslund Hgd., Sjelle.

Der er ikke foretaget en screening af arealet, der bl.a. indeholder et kulturmiljø i kommuneplanen samt at den østlige del af arealet er sammenfaldende med udpegninger til potentiel beskyttet natur og potentielle økologiske forbindelser.

Der påtænkes ikke en åben vildtpassage gennem projektarealet, men et trådhegn vil tillade passage for mindre dyr, såsom harer.

Det potentielle solcelle projekt har - ifølge referatet fra Økonomiudvalget – en karakter, der kræver foroffentlighed efter Planlovens § 23c.

Det er nu, at der skal reageres fra borgernes side

Så det er altså nu kære medborgere i Skjørring, Sjelle og Galten-Skovby, at der skal reageres mod en grim solcellepark på Wedelslunds jorder nord for Langelinie.

En grim solcellepark, der vil giver gener for både de tætte naboer, men også over til Galten-Skovby, hvor mange bebyggelser, eksisterende som potentielle, og ikke mindst det rekreative grønne område Enghaven i Skovby Nygård området på toppen og i nord, efter min mening nok vil blive ramt af kraftigt genskin fra solcellerne. I modsætning til motorsportsbanen larmer solcellerne ikke, men vil nok alligevel genere beboerne i Skjørring, Sjelle og Galten-Skovby kraftigt.

Og mon ikke også Danmarks Naturfrednings skulle kigge lidt nærmere på solcelleprojektet in spe?

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.