Debat: Møllestedet - fra engdrag til boligkompleks

I forlængelse af debatindslaget 07/07/21 ”Skal der fortsat være grønne korridorer i Hornslet”
Som beboer på Møllestedet har jeg sammen med de øvrige beboere modtaget en meddelelse fra kommunen omkring byggeplanerne på engdraget ved møllestedet i Hornslet. Området er i dag en natursti omkranset af engdrag på den en side og bæk samt grønt område på den anden side, en fantastisk grøn korridor som beskrevet i debatindlægget fra d. 07/07, med tilhørende naturrigdom og dyreliv fra fugle og vildtbestand. Stien bliver dagligt brugt som forbindelse til sportsfaciliteterne ved hallen, kondiløbere, hunde-luftere og folk på vandretur i de grønne korridorer i Hornslet.
Det er for os, som bor i området, meget svært at se, hvordan kommunen har vurderet opførelsen af massiv bebyggelse i 2 plans højde langs møllestedet, til at være i overensstemmelse med en god helhedsvirkning i forhold til områdets natur og den eksisterende bebyggelse som er enkelt parceller i lav bebyggelse
På trods af engdraget ikke er velegnet til bebyggelse grundet ugunstige jordbundsforhold , er der udarbejdet en lokalplan til bebyggelse af engdraget, dengang hen over hovedet på protester fra de omkringboende borgere. Lokalplanen indeholder en paragraf som skal sikre at bebyggelsen indpasses, så der opnås en god helhedsvirkning i forhold til områdets natur! Kommunen oprindelige forslag beskriver en tæt lav bebyggelse som illustreret i lokalplanen og det kunne måske lade sig gøre ved nænsomt at indplacere tæt lav bebyggelse med god luft imellem boligerne og samtidig være et fornuftigt bidrag til at løse den store efterspørgsel på seniorboliger i byen. Nu er kommunen imidlertid blevet kontaktet af en bygherre, med et helt andet forslag som går ud på at opføre boligkarreer i to plans højde ud imod møllestedet og således, hvis godkendt af byrådet, vil der være udsigt til en massiv boligblok i op til 8,5 meters højde, som erstatning for udsigten ud over engdraget! Som det fremgår af kommunens høringsbrev oplyser kommunen:
Kommunen har været i dialog med ansøger og har på den baggrund lavet en indledende vurdering af projektet.
Kommunen vurderer, at bebyggelsesplanen holder sig inden for lokalplanens formålsparagraf §1.2 ”At bebyggelse indpasses således, at der opnås en god helhedsvirkning i forhold til områdets natur og terræn og i forhold til eksisterende bebyggelse i tilgrænsende områder”.
Det er for os, som bor i området, meget svært at se, hvordan kommunen har vurderet opførelsen af massiv bebyggelse i 2 plans højde langs møllestedet, til at være i overensstemmelse med en god helhedsvirkning i forhold til områdets natur og den eksisterende bebyggelse som er enkelt parceller i lav bebyggelse, og hvorfor ser man det som en god ide at tilsidesætte den oprindelige plan med 28 boliger for området, med en alternativ plan med 40 boliger i 2 plans højde, hvis det ikke er i bestræbelser for at imødekomme en bygherres behov og følgelig tilsidesætte almindelig sund fornuft?
Der er i den nye plan markeret 64 parkeringspladser, så det er vel rimeligt at antage, der vil være stor forskel i trafikbelastningen fra de 40 boliger, fortrinsvis beregnet til unge familier sammenlignet med den nuværende situation. Hensynet til en god helhedsvirkning imellem natur og eksisterende bebyggelse er svært at få øje på. De oprindelige 28 boliger, fortrinsvis beregnet som seniorboliger, vil da ud fra en fornuftig vurdering fra en almindelig borgers synspunkt, være en markant bedre løsning og det er følgeligt meget svært at forstå, hvordan man fra kommunens side har vurderet, det skulle være en god løsning at belaste Møllestedet med trafik fra op til 64 biler, set i lyset af det er forbindelse til sportsfaciliteterne og evt. kommende udskoling, hvor ” Det eksisterende stisystem mellem Rodskovvej og Engvej skal udbygges”. Hvis fornuften skal råde, bør man vel overveje trafiksituationen på Møllestedet i stedet for overhovedet at vurdere en byggeplan som den forelagte?
Beboerne i området har i sit høringssvar opfordret byrådspolitikkerne til at revurdere den indledende vurdering, og selvom byrådspolitikerne er langt væk fra vores virkelighed, kan vi kun håbe på, flertallet vil lade fornuften råde dem, så vi får en løsning for Møllestedet til gavn og glæde for de daglige brugere i mange år fremover, og ikke ender med en mere eller mindre tilfældig afgørelse baseret på en plan udarbejdet af en bygherre, hvis hovedformål tilsyneladende er at få så mange boliger og etagemeter som muligt presset ind på engdraget.