Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Bolig-forslag er politisk makværk

Christian Budde og Bünyamin Simsek baserer sit forslag på politisk makværk.

Når Bünyamin Simsek fra Venstre foreslår 3400 nye parcelhusgrunde i Aarhus, så misser han adskillige centrale forhold. Befolkningstilvæksten i Aarhus Kommune er en præmis, men Simsek overser den lokale befolkning, borgerinddragelsen og forståelse for lokale særpræg.

Aarhus Kommune har 2 år arbejdet på en temaplan, men stort set uden offentlighed eller borgerinddragelse. Borgere finder via medier ud af, at netop deres hus, vej eller lokalområde er ind tænkt i en større masterplan, hvor Aarhus Kommune ønsker at udstykke 3600 grunde.

At dette sker uden borgerinddragelse, vil jeg kalde politisk makværk i et højt demokratisk og civiliseret samfund. Endda en kommune, der bryster sig af inddragelse, borgerdialog og nærhed. Modsvaret vil sikkert være, at der jo kommer en høringsperiode, men som processen har forløbet indtil nu, så kan man kun forvente, at denne bliver kort og uden dialog og inddragelse.

Derudover er der forhold omkring de fremtidige udstykning, som rent ud sagt går hen over hovedet på temaplanen. Nemlig 1) Naturforhold, 2) Trafikforhold, samt 3) Miljø- og klimabelastning. Disse forhold er ikke en del af de fremførte planer, som forekommer som røde streget slået på et stykke papir uden hensyntagen til hverken borgere, natur eller miljø. Simsek og magistraten må være drevet af andre hensyn, bl.a. også når der kommer arrogante svar tilbage til f.eks. Andelssamfundet i Hjortshøj. Her tromler Simsek en 20-årig udvikling af et unikt særkende ved Hjortshøj og med klare værdier. Godt nok værdier som ikke er liberale eller kapitalistiske, men sociale og menneskelige.

Tager man mit eget nærområde og eksempel, som er Skæring, hvor der planlægges 420 nye parceller i området bag ved Gartnergården. Her misser Simsek blandt andet, at der er et helt særligt naturområde med damme, søer, krat og vandløb. Når disse klemmes inde blandt 420 parceller, så svarer det til, at man fjerner og asfalterer disse områder. Disse natur- og biodiversitets-lommer reduceres til gadekær. En anden stor faktor for de planlagte 420 parceller i Skæring er, at der under 1 km væk ligger en svinefarm med dertil hørende lugtgener og tung trafik. Igen vejen hensynet til skattekroner og udstykning højere end dialog og inddragelse.

Alt dette overser Bünyamin Simsek og Aarhus Kommune. Jeg håber inderligt, at der vil rejse sig en protestbølge af saglige og velbegrundede holdninger til, at dette politiske makværk må fjernes fra den politiske agenda eller omtænkes på en borgerinddragende måde, hvor politikere har mod til rent faktisk at gå i dialog med de samfund, som de med nogle få røde streger på et papir omkalfatrer.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.