Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Det så lige så godt ud

Artiklens øverste billede

Hvor skal vores børn passes? Det har vi som byrådspolitikere hørt rigtig mange gange og forståeligt nok, fordi vi som kommune nok ikke helt leverer det, som børnefamilierne forventer af os.

Jeg har på vegne af Dansk Folkeparti skudt de prognosetal ned, der blev brugt i forbindelse med den nye skolestruktur, og nu har det vist sig, at jeg langt hen ad vejen fik ret. Derfor blev jeg også glad på det sidste byrådsmøde inden sommerferien, da formanden for Undervisnings- og Børneudvalget kunne se, at vi havde nogle udfordringer på skoleområdet og, at man var nødt til at få kigget tingene igennem igen.

Selvom der er sommerferie, så er Undervisnings- og Børneudvalget nødt til at træde sammen, så vi kan få løst pasningsproblemerne i kommunen. Det er i hvert fald en meget uheldig situation, vi er kommet i.

Det glæde mig også, at udvalgsformanden kunne fortælle, at det nu endelig ser ud til, at daginstitutions udfordringerne i Galten-Skovby området vil blive løst i oktober, hvor der skal stå en ny midlertidig daginstitution klar i Svaneparken, og at den vil være med til at få løst de flaskehals-problemer, man har med børnepasningen i området.

Derfor er det noget chokerende, når man kun tre uger efter modtager en mail fra administrationen om, at man i kommunen kommer til at mangle 57 pladser til de 0 til 2-årige i september, og at børn fra Galten-Skovby området er blevet henvist til f.eks. Voerladegård, der ligger 36 km. væk. Altså ikke engang i nabodistriktet har man en mulighed for at henvise børnene til, men man skal køre sit barn gennem 3 til 4 distrikter for at få det passet.

Bliver udfordringen i Galten-Skovby området løst til oktober? Det kan man kun håbe, men vi er nogen der tvivler, fordi vi lige nu kender kun tallene for de 0 til 2-årige. Hvad med dem der skal i børnehave, er der plads til dem?

I september 2020 vedtog vi i byrådet et budget for 2021, og der blev der afsat penge til, at der kunne etableres modulbyggeri til midlertidige institutioner, men der skal gå et år før et sådant står færdig. Det kunne med lethed være gået meget hurtigere. Hvorfor tog man ikke imod det forslag, der lå om at placere en midlertidig institution i forbindelse med Storring Børnehus, et sådant kunne have været klar på max. to måneder, og hvorfor tog man ikke imod det forslag fra undertegnede og Søren Erik Pedersen (V) om at betale forældre for at passe deres børn i et par måneder ekstra, indtil der blev skabt plads i et pasningstilbud i nærområdet.

Desværre er Dansk Folkeparti ikke repræsenteret i Undervisnings- og Børneudvalget, men det håber vi på, bliver muligt efter kommunevalget til efteråret, for den situation vi står i nu kan vi ikke være bekendt over for hverken børn eller forældrene for kommunen vil forsat blive ved med at tiltrække unge mennesker med børn der skal passes på enten den ene eller anden måde.

Så selvom der er sommerferie, så er Undervisnings- og Børneudvalget nødt til at træde sammen, så vi kan få løst pasningsproblemerne i kommunen. Det er i hvert fald en meget uheldig situation, vi er kommet i.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.