Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Vi ønsker uddannelser til Skanderborg

Artiklens øverste billede
Tage Nielsen. Foto: Presse

I så mange år har vi talt om arbejdsløshed, men problemet har længe været det modsatte - nemlig at det går strygende for vores virksomheder. Det er specielt i Skanderborg derfor svært at rekruttere tilstrækkeligt med hænder og hoveder.

Og selvom det for de fleste er nemt for vores unge at få et job, skal man ikke falde i den gryde, at stå uden papir på ens kompetencer.

Vi har en fantastisk Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg - UU OS - det er et tværkommunalt samarbejde mellem Skanderborg og Odder kommuner. De unge vejledes fra de går i 7. klasse, og til de får en ungdomsuddannelse eller fylder 30 år.

Vi vil i Radikale arbejde på at øge antallet af pladser og anskaffe et bredere udsnit af forskellige andre fagmuligheder.

Den unge ses dybt i øjnene og de får relevante handlemuligheder. I Skanderborg har vi også en målrettet indsats for unge, der har forskellige udfordringer, gennem den ”Den kommunale ungeindsats.” Det vil betyde, at alle unge bliver inkluderet og dermed også får sig en uddannelse eller et arbejde.

Det vil dog gøre en kæmpeforskel, hvis vi i Skanderborg kunne tilbyde flere faglige uddannelser i vores campus miljø i Højvangen . Der er mange unge som helst vil blive boende og hvor udsigten til at flytte eller pendle, netop udskyder beslutningerne om fremtiden.

I Radikale Venstre vil vi derfor både kommunalt og nationalt arbejde for, at vi i Skanderborg Kommune, kan få flere faglige uddannelser, også kaldet EUD uddannelser.


I Skanderborg planlægger vi også en særlig indsats for, at unge med en gymnasial uddannelse bliver introduceret til muligheder indenfor virksomhederne i Skanderborg kommune.

Det er et initiativ, der gennemføres sammen med Fagbevægelsen, Erhverv Skanderborg, Skanderborg Gymnasium og Skanderborg kommune under det særlige samarbejde, der er etableret og hedder ”Fremtidsforum” I den sammenhæng vil vi gerne bakke det synspunkt op, der forleden blev fremsat af en virksomhedsleder, at der skal være en tæt kontakt mellem vore folkeskoler og virksomhederne. Erhvervspraktikken er et væsentlig redskab i den forbindelse. Samtidig er det væsentligt, at virksomhederne stiller praktikpladser til rådighed.

Susan Kronborg. Foto: Presse

Spørgsmålet er, hvad der er særligt vigtigt for de unge i kommunen og hvordan det ser det ud i forhold til det generelle billede på landsplan. Hvilke uddannelser kunne med fordel blive placeret her. Indtil videre har vi med Sosu Østjylland, fået en afdeling i kommunen. Og det viser sig, at vore egne unge søger uddannelsen, også fordi de netop gerne vil blive boende.

Vi vil i Radikale arbejde på at øge antallet af pladser og anskaffe et bredere udsnit af forskellige andre fagmuligheder. Vi skal holde på vores virksomheder, der bliver ladt i stikken, når der ikke er tilstrækkeligt med hænder i produktionen.

Der skal være pædagoger i vores børnehaver og som nævnt faglig veluddannet personale på plejehjemmene. Så det er med at komme i gang med faglig uddannelse til vores unge og til andre unge der kunne tænkes at søge hertil.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.