Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Hvad er politisk ansvarlighed?

Artiklens øverste billede
Samtidig skal man måske tænke på, om ikke politikerne mener, at man (for stemmernes skyld, altså deres egen skyld,) ved sidste valg gjorde Låsby til centerby, skriver debattøren. Arkivfoto: Wulff

Jeg har altid bestræbt mig på at holde en sober tone udenfor enhver partipolitisk tilgang, men når man, i forbindelse med et kommunalvalg, i aviserne har kunnet læse udtalelser fra (lokale) politikere med ord som ’grådigt’, ’pamperi’, ’hyklerisk’, ’dobbeltmoralske banditter’ med mere, kan man vel som almindelig borger også tillade sig at komme med et par mindre pæne udtalelser, som eksempelvis kan være:

»inkompetente magtbegærlige politikere, som ikke tænker i, hvad der tjener borgerne (altså vælgerne) bedst, men som tænker i, hvad der tjener dem selv bedst«,

eller måske:

»embedsfolk, som ikke giver byrådet de rigtige oplysninger og ”glemmer” at videregive vigtige meddelelser, så der kan tages en for befolkningen rigtig beslutning,«

måske fordi de mener, at deres egne meninger er de bedste?

For nylig gjorde et nyt byrådsmedlem opmærksom på, at Låsby (på papiret) er en centerby, som måske både politikere og embedsfolk helt har glemt. Jeg var da, som tiden er gået, selv kommet i tvivl, for havde det været en dårlig form for aprilsnar i utide eller hvad? Nej, det er faktisk rigtigt med den centerby, men hvorfor kom udnævnelsen lige på det tidspunkt? Såmænd bare fordi der var kort tid til næste lokalvalg, og hvad betød så det? Havde det mon noget med ’flæsk’ at gøre? Altså valgflæsk.

Måske der er en vis sammenhæng, for vi er nogle, der hen af vejen har opdaget, at avisspalterne omhandlende Låsby, på det nærmeste har været som støvsuget for ord som centerby, vedligehold af plejecenter, bevarelse af samme, eller meget grimme ord, som hedder udvidelse, flytning eller modernisering.

Samtidig skal man måske tænke på, om ikke politikerne mener, at man (for stemmernes skyld, altså deres egen skyld,) ved sidste valg gjorde Låsby til centerby, men i virkeligheden mener det er en lille ubetydelig by helt langt ude på kommunens aller-yderste grænse. Borgmesteren kunne da heller ikke finde byen, da han som ny borgmester flyttede kontoret rundt til centerbyerne, eller det var måske chaufføren?

Der vil nok gå en årrække før vore politikere og administration vil opdage det rigtige billede af byen, og de muligheder der ligger her, selv om de nok aldrig vil komme til at indrømme det.

Men hvorfor (bortset fra stemmer) skulle det være en centerby, hvis man ikke tør stå ved sit ansvar?

Skanderborg Kommune med dens vanvittige ansvarsmodel har plejecentre i alle centerbyer – eller har den? Jo, det har den faktisk, men jeg er meget sikker på, at hvis der ikke fra borgernes side handles rigtig hurtigt, bliver Låsbys pleje-centermuligheder ikke eksisterende om få år for ellers havde kommunen handlet anderledes for længe siden.

Det er fint man tænker i vuggestuepladser, børnehaver, skolemuligheder og så videre, for det er nødvendigt, når en del nye borgere flytter til, men det er også nu borgerne skal kridte banen op overfor kommunen omkring mulighederne for at de gamle, (undskyld de ældre) som vi ved også vil vokse i antal.Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.