Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Hvordan bliver der ro om rute 26?

Artiklens øverste billede
Skivholme Skov set i vestlig retning. Arkivfoto: Wulff

’Det haster med en rute A26’, skriver byrådskandidat (K) Mette Nøhr (MN) i Lokalavisen Favrskov for uge 25. På samme side har Claus Jørgensen (CJ), Fajstrup et godt læserbrev, hvor han skriver ’Nu må vi have ro omkring den motortrafikvej’. Han skriver: ’Det er synd, at Favrskovs ærlige og hårdt­arbejdende byrådspolitikere igen og igen skal stå på mål for angreb og mistænkeliggørelse …’

Han har forslag til, hvordan der kan skabes ro. Desværre indeholder MN´s indlæg intet af de gode forslag fra CJ. Det eneste, hun fremkommer med, er, at aftalen fra 2014 blev vedtaget og roser trafik­ordførerne fra K, V og S for, at de står 100 pct. fast på aftalen. Hun glemmer, at det ikke er aftalen fra 2014, men en helt anden linjeføring, der nu er tale om.

Det eneste, der er fastholdt, er linjeføringen syd for Lading Sø, som medfører stor skade på natur og kulturarvsarealer og de største gener for mennesker (heraf også nogle fra Fajstrup og Lading). Hun skriver, at ruten har været på dagsordenen, ’siden Ruder Konge var knægt’. Det må så være for en halv snes år siden. Før den tid var Favrskov Kommunes forslag en linjeføring nord for Lading.

Hun skriver også, at der er gode argumenter for en ny vej, men her sammenligner hun med den nu­værende Viborgvej og ikke forskellen mellem de to alternative linjeføringer. Af disse to er det den nordlige, der i 2012 blev anbefalet af Vejdirektoratet og forholdene er siden ændret, så den sydlige er blevet endnu ringere. Det er dette, hun bør forholde sig til.

Det er uforståeligt, at tilhængerne af den sydlige ikke kommer med argumenter for den, men kun at den blev vedtaget i 2014

Hans Gravsholt, Fuglevænget 8, Herskind

Det er uforståeligt, at tilhængerne af den sydlige ikke kommer med argumenter for den, men kun at den blev vedtaget i 2014. Som nævnt er linjeføringen nu ændret både i retning mod Aarhus og mod Viborg – blot ikke på strækningen, der går ind i Skanderborg Kommune. I 2014 blev den besluttet, bl.a. fordi Kristian Pihl Lorentzen(V) brugte et hjemmestrikket forslag fra Favrskov Kommune, der skulle vise, at der var færrest mennesker blev generet ved en sydlig linjeføring. Dette forslag blev i øvrigt forkastet af et par transportministre.

Der er i nævnte læserbrev fra CJ flere forslag til, hvordan vi én gang for alle kan få ’renset luften’. Det kan anbefales, at MN og andre, der ønsker den sydlige linjeføring, læser hans forslag og tager udgangspunkt i disse fremover. Hun bør ikke komme med påstande, der ikke er i overensstemmelse med de faktiske forhold og heller ikke kun med en sammenligning til nuværende Viborgvej.

I CJ´s læserbrev sluttes der med: ’Men lad os for alt i verden snart få de grunde frem i lyset, så alle borgere kan se, at hver og en af vore byrådspolitikere klogt og selvstændigt har tænkt ens: Fremsynet og til alles bedste. Så får vi ro, vil jeg tro’. Dette vil jeg også slutte med.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.