Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Vi vil ikke acceptere uro og utryghed i Favrskov

Artiklens øverste billede
Niels Christian Selchau-Mark (til venstre) og Lars Storgaard.

Favrskov skal være en god kommune at bo i – det kan man vel næppe være uenig i. Og et grundlæggende behov for os alle, hvad enten man er barn, ung, voksen eller ældre, er, at man føler sig tryg hver dag i sin hverdag, i sit eget hjem og når man færdes på gaden. Og det skal gælde for hele Favrskov, hvad enten man bor i nord, syd, øst eller vest, så skal kommunen være sikker og tryg at bo i.

De problemer, vi hører om, står i kontrast til hovedbudskaberne på borgermødet 15. juni i Hammel.

Det er desværre ikke tilfældet for alle i Favrskov i dag.

Senest har der været megen snak om ballade i Hammel, blandt andet omkring Søndervangskolen, hvor der har været nogle meget ubehagelige oplevelser for lokale og folk, der færdes i området. Men problemet er ikke isoleret til Søndervangskolen eller Hammel generelt. Vi har fået flere henvendelser fra folk, som kan berette om endog meget ubehagelige oplevelser, senest sidste weekend.

De problemer, vi hører om, står i kontrast til hovedbudskaberne på borgermødet 15. juni i Hammel. Det var få dage før den seneste henvendelse, vi har fået...

Under titlen »unges uro i Hammel« stod en vifte af repræsentanter fra offentlige instanser, lige fra skolen til politiet og fortalte om – og beroligede i forhold til – den uro, der har plaget flere dele af kommunen, men senest i særdeleshed Hammel.

Hovedpointen var, at problemerne i Hammel og Favrskov var mindre end i visse andre kommuner.

Men det hjælper ikke på følelsen af utryghed, at man får at vide, at det står værre til andre steder. Det kan godt være, at Hammel ikke er Herredsvang, og at Voldum ikke er Voldsmose, men der kan vi simpelthen ikke sætte barren. Det vil vi ikke acceptere.

Den uro der er i Favrskov, om det er narkohandel, vanvidskørsel, grænsesøgende og grænseoverskridende adfærd, indbrud, deciderede gadekampe eller noget helt syvende, skal der ganske enkelt sættes en stopper for. Der er brug for en tryghedsstrategi for Favrskov Kommune med stærk inddragelse af og i samarbejde med Østjyllands Politi.

Et tæt og stærkt samarbejde mellem kommune og politi skal være med til at nedbringe indbrud, øge antallet af nabohjælpere, øge den digitale tryghed, styrke trygheden i nattelivet og sætte hårdt ind overfor organiserede kriminelle.

Det er vigtigt, at en tryghedsstrategi ikke kun tænkes på rådhuset. Den bliver nødt til aktivt at involvere os, der bor i kommunen, er aktive i foreningerne og virksomhederne, så vi sammen kan være med i arbejdet for at styrke trygheden i Favrskov.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.