Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

C: Skanderborg skal være grønt vækstcenter

Artiklens øverste billede
Christian Wibe-Marker. Pressefoto

En af de vigtigste søjler af Det Konservative Folkeparti. Det er det bånd, der binder os til vores forfædre. Det er vores kulturarv. Det er at vi skal forstå og lære af tidligere generationers bedrifter og fejl. Samtidig er det den kontrakt, som sikrer, at vi giver vores historie, kultur, en bæredygtig natur og et stærkt samfund videre til den næste generation.

Generationskontrakten i Det Konservative Folkeparti forpligter os til at være et grønt, borgerlige parti. Vi hylder generationskontrakten og har som mål at aflevere kloden og kommunen i bedre stand til kommende generationer, end vi modtog den. Som miljø- og klimabevidst borger i Danmark og Skanderborg bobler en frustration i mig over, at den grønne omstilling går for langsomt og overlades til venstrefløjen.

Vi er fortalere for en afbalanceret, grønnere udvikling og vækst - for Skanderborg skal i den grønne førertrøje. Vi skal være Danmarks grønne vækstkommune. 

Christian Wibe-Marker

Vi konservative mener, at vores generation skal være et bæredygtigt forbillede for børn og unge, og vi skal sætte natur, klima og miljøspørgsmål højt på dagsordenen. Derfor har kommunen, som den største indkøber, en særlig forpligtelse til at gå forrest som det gode eksempel. Vi støtter helhjertet op om den nye grønne indkøbs- og udbudspolitik, som blev vedtaget på seneste byrådsmøde. Det gør vi ud fra et ønske om bl.a. at sætte fokus på grønne bæredygtige indkøb for at sikre et mindre klimaaftryk som følge af Skanderborg Kommunes indkøb.


Vores tilgang er båret af sund fornuft og ønsker om balance. Grønne, bæredygtige hensyn kan sagtens tages uden at samfundet skal forandres radikalt, erhvervslivet straffes eller væksten sættes i stå. I stedet skal vækst, udvikling og erhverv gå hånd i hånd den grønne udvikling. Vi ønsker en grøn omstilling af Skanderborg, der samlet set ikke koster vækst og arbejdspladser.

Vi er fortalere for en afbalanceret, grønnere udvikling og vækst - for Skanderborg skal i den grønne førertrøje. Vi skal være Danmarks grønne vækstkommune.

Med den nye politik har vi medvirket til at gennemføre flere vigtige tiltag. F.eks. vil Skanderborg Kommune i langt højere grad fremover købe og benytte miljømærkede varer, såsom Svanemærkede varer, i forhold til rengøringsartikler, sæbe, papir, kopipapir mv. Dermed mindsker vi den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug for at beskytte både mennesker, miljø og jordens ressourcer. Det vil bidrage positivt til kommunens aftryk på klima og miljø.

I de kommende år vil vi også modernisere vores bilpark til el-drift, samtidig med at indkøbspolitikken fremmer den positive adfærd og arbejder hen imod at undgå dag-til-dag-levering af kontorartikler, som belaster miljø og klima med ekstra megen kørsel.

Et sidste vigtigt element for os konservative i indkøbs- og udbudspolitikken har været at tilgodese det lokale erhvervsliv, når kommunen skal have udført store som små opgaver. Det har vi opnået ved at de lokale erhvervsdrivende kan tilmelde sig en såkaldt leverandørliste.

Vi konservative arbejder for at Skanderborg Kommune bliver et grønt vækstcenter for erhvervsliv, potentielle tilflyttere, turister fra både ind- og udland. Dermed sikrer vi arbejdspladser, udvikling og investeringer i vores kommune. Et vækstcenter med en enestående natur, som også de kommende generationer vil nyde godt af.

Svigter bare én generation generationskontraktens ansvar, så efterlader vi regningen i børneværelset. Vores børn, børnebørn and fremtidige generationer efter os skal have mindst lige så gode muligheder for at udvikle Danmark og Skanderborg.

Det er den konservative generationskontrakt.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.