Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Hvorfor stå fast på aftalen om sydlinjeføring

Med interesse og stor forundring har jeg læst et indlæg fra Niels Flemming Hansen (K), Kristian Phil Lorentzen (V) og Thomas Jensen (S). Også her er der noget, der ikke passer, men som måske er årsag til deres fastholdelse af aftalen. De vil ikke indrømme, at de er blevet narret af Favrskovs borgmester, der havde lavet et hjemmestrikket kort, der fejlagtigt viste, at der var færreste personer, der blev generet af en sydlig linjeføring. Kortet blev i øvrigt afvist af både Pia Olsen Dyhr og Henrik Dam Kristensen, der var trafikministre, da de afviste den.

Nævnte indlæg er sandsynligvis forfattet af Phil, og det virker besynderligt, at de to andre er nævnt som medforfattere. Det er naturligvis svært at måtte erkende, at man er blevet manipuleret af Phil, men i forslaget fra de 4 kommuner (uden Skanderborg Kommune) er der ændringer på en meget stor del af rute 26. Derfor må det være muligt at gøre det, hvor der indlysende er meget, der taler for det.

Det nævnes, at der ”siden 2014 ikke er dukket noget afgørende op, som kunne påvirke valget”. Dette passer ikke. Som eksempel kan nævnes det biogasanlæg, der nu er etableret, og som ”dukkede op” umiddelbart efter beslutningen om, at motorvejen - mod anbefaling fra Vejdirektoratet – skulle gå syd for Lading Sø. Alene det, virker som om, der har været en aftale inden beslutningen.

Der er siden 2014 kommet betydelig mere fokus på hensyn til natur og miljø og forfatternes partier bryster sig af, at de gerne vil tage hensyn til det og kulturarvsarealer. Også Phil gør det, men tilsyneladende kun, når det er områder omkring Ans (Tange Sø). Her er hans tidsramme dog kun ca. 100 år. Ved Borum Eshøj er der tale om ca. 3500 år.

Der er i det nu fremsatte forslag tale om en motortrafikvej. Derfor lyder det hult, at lokalsamfund adskilles. Det vil være let at etablere mulighed for at undgå det ved en nordlig linjeføring (også ved en sydlig). Ved den sydlige vil vejen gå ind over fredet område og kulturarealet på Borum Eshøj, og det vil medføre støjgener – også i Lading. Dette vil ikke være tilfældet ved en nordlig linjeføring.

Det er trist at konstatere, at der er så stor forskel på, hvad man påstår, man vil, og hvad man gør.

Hans Gravsholt, Fuglevænget 8, Herskind

Det er trist at konstatere, at der er så stor forskel på, hvad man påstår, man vil, og hvad man gør. Jeg mindes en politiker, der udtalte, at ”man har et standpunkt, til man tager et nyt”. Det må også kunne anvendes her, hvor der tilmed er meget gode argumenter for det. Regeringens støttepartier må da også undres over det. Kan de virkelig acceptere, at S, V og K står fast på en forkert aftale?

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.