Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Fokuserer vi på det positive frem for det negative, Thomas Cordtz?

Artiklens øverste billede

Erhvervspolitik:

Thomas Cordtz fremhæver med stort, at Skanderborg Kommune skal være nr. 1. i DI’s analyse på erhvervsvenlighed og kritiserer flere kollegaer i byrådet for ikke at ville lytte til erhvervslivet. Det er nok, Thomas Cordtz, fordi vi ikke gider at høre på det, for det er ikke korrekt, at Skanderborg har en mangelfuld arbejdsmarkedspolitik. Hvis vi kikker på DI’s analyse, er Skanderborg en af de bedste kommuner på arbejdsmarkedspolitikken og på at få ledige i beskæftigelse.

Jeg har taget følgende ud fra DI analysen:

Arbejdskraft:

Beskriver virksomhedernes tilfredshed med jobcenterets indsats på at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Her er Skanderborg 3. bedst og viser, at arbejdsmarkedspolitikken i Skanderborg Kommune lever op til landets absolut bedste.

Uddannelse:

Beskriver kommunens placering i forhold til skolernes samarbejde med virksomhederne om at give fremtidens arbejdsstyrke en god uddannelsesmæssig ballast. Her ligger Skanderborg nr. 10.

Brug af private leverandører:

Indikerer i hvor høj grad kommunen konkurrence-udsætter eller sender kommunale opgaver i udbud. Her ligger Skanderborg kommune nr. 78. Det kan jeg leve med ud fra følgende betragtninger: Erfaringer viser, at besparelser ved udlicitering af offentlige opgaver ofte er urealistiske, og tværtimod hensigten giver øgede udgifter. Der eksisterer adskillige eksempler på, at udliciteringen er slået fejl, som bl.a. følge af konkurser i de virksomheder, opgaverne er udliciteret til. Hertil kommer kommunernes økonomiske udgifter i forbindelse med udarbejdelse af udbudsmateriale, kontraktindgåelse, opfølgning og kvalitetskontrol samt forsyningssikkerhed. Kommunerne har herudover det økonomiske ansvar, selvom en opgave udliciteres. Jeg tillader mig derfor at stille stærkt spørgsmålstegn ved, hvorvidt udliciteringen er den mirakelkur i henhold til besparelser, man håber på.

Jeg tillader mig derfor at stille stærkt spørgsmålstegn ved, hvorvidt udliciteringen er den mirakelkur i henhold til besparelser, man håber på.

Kai Høstrup, byrådsmedlem, S, Skanderborg Byråd

En anden vidtrækkende konsekvens af udliciteringen sker på bekostning af medarbejderne, som oplever et væsentligt forringet arbejdsmiljø. Det er særligt her, alarmklokkerne ringer, og jeg bliver bekymret. Undersøgelser har vist, at bl.a. stigende sygefravær samt usikkerhed i ansættelsen kan være konsekvenser af netop udlicitering.

Så Thomas Cordtz, jeg ønsker også Skanderborg Kommune skal være nr. 1 på DI`s analyse, men det skal ikke være på bekostning af arbejdsmiljøet for kommunens ansatte.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.