Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Lisbjerg skal have plads til alle

Artiklens øverste billede
Thomas Medom (SF).

Jeg har med interesse læst Metin Aydins (MA) indlæg om boligsituationen i Lisbjerg. MA peger på udfordringer med at finde tilstrækkelige egnede familieboliger i Lisbjerg, hvilket gør, at familier fraflytter området. En udfordring, som MA mener, jeg ikke har forståelse for, endsige tager alvorligt. Det er ikke sandt. Tværtimod har jeg generelt et ønske om, at vi lokalt i Aarhus skaber blandede byområder med plads til forskellige bolig- og beboertyper, hvor der er mulighed for både at slå sig ned og have råd og mulighed for at bo over tid, når familiens behov forandrer sig. Det har betydning i hverdagen for børn og voksne, at der en vis forudsigelighed og stabilitet i, hvor man slår rod, og hvem man danner fællesskaber med.

Derfor vil jeg også gerne gentage pointen fra artiklen i Lokalavisen den 20. april 2021, hvor min partifælle Jan Ravn Christensen understreger, at vi ser med bekymring på udviklingen og støtter flere og større familieboliger i Lisbjerg. Gerne med fokus på nye boformer som to-familiehuse, så vi både imødekommer den plads børnefamilierne efterspørger og bygger klima- og miljøbevidst. Med de tydelige dilemmaer for børnefamilierne i Lisbjerg, bør vi politisk give os tid til at genbesøge udviklingsplanerne. Ingen har interesse i at Lisbjerg bliver en transitby, som MA skriver, hvor familierne bor til leje, men fraflytter når de ønsker at eje.

Når det er sagt, må jeg også medgive, at lokalplanlægning er vanskelig og bygger på forudsætninger og prognoser, der ikke altid rammer plet, når vi ser den konkrete udvikling i et givet lokalområde. Det er kendt, at både kvarterer, beboersammensætning og ikke mindst de krav til boligerne, som borgerne ønsker sig, udvikler sig over tid. Tag bare de rækkehuse, som i 1940’erne, og 1950’erne afløste byernes etagebyggeri og førte til en bølge af udflytning fra bykernerne. De blev i senere årtier set som alt for små til børnefamilier, mens de i dag er populære igen.

Jeg kan kun opfordre byrådet og de afdelinger, som har ansvaret for byplanlægning til så vidt muligt at tage højde for de nye behov, vi ser i Lisbjerg.




Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.