Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Vi står fast på placering af plejecenter i Hadsten

Artiklens øverste billede
Rikke Randrup Skaaning (A). Pressefoto

Hvor skal et nyt plejecenter i Hadsten ligge?

I Byrådet, Planudvalget, Økonomiudvalget og Social- og Sundhedsudvalget har vi igennem den nuværende byrådsperiode (2018 - 2021) løbende drøftet størrelse og placering af et kommende plejecenter i Hadsten. Der har hidtil været enighed om, at med en stadigt voksende gruppe af ældre, der vil få behov for plejeboliger, så skal vi i gang med et fremtidssikret byggeri af et plejecenter i Hadsten. I første omgang skal det indeholde 60 boliger med mulighed for udvidelse med yderligere et pænt antal boliger.

Vi mener ikke, der er kommet nye argumenter for at placere et nyt plejecenter i Lilleåparken.

Et samlet byråd har i arbejdet med Planstrategi, Kommuneplan, Midtbyplan for Hadsten og plejebolighandleplan peget på en placering af et nyt plejecenter på arealet nord for Hadbjergvej som nabo til Botilbud Elbæk. Den placering sikrer det nødvendige areal, giver mulighed for udsyn fra de enkelte boliger, gode parkeringsmuligheder og indgår i et scenarie af fremtidig udviklingsmuligheder i den del af byen. Her er i forvejen flere kommunale institutioner som sundhedscenter, idrætscenter, skole og daginstitution. Det giver mulighed for tværgående samarbejde på tværs af generationer og mellem de kommunale tilbud.

Det kom som en stor overraskelse, at Venstre og Dansk Folkeparti her i 11. time kommer med forslag om at placere et kommende plejecenter i Lilleåparken og stemmer imod det forslag, som et enigt byråd har arbejdet frem mod gennem de seneste fire år.

I Socialdemokratiet ønsker vi også en udvikling af Lilleåparken og Hadsten bymidte. Vi ser Lilleåparken udviklet i samspil med de tiltag, der skal være med til at håndtere effekterne af klimaforandringerne. Vi ønsker en park, der indbyder til aktivitet og afslapning for børnefamilier, unge og ældre og med plads til bynære boliger i form af punkthuse ved Engvej. Boliger der kan være med til at skabe liv og give øget omsætning i byens forretninger.

Vi mener ikke, der er kommet nye argumenter for at placere et nyt plejecenter i Lilleåparken. Tværtimod har vi svært ved at se, at Lilleåparken kan rumme så stort et arealudlæg, som er nødvendigt for at placere så stor en bygning med tilhørende parkeringspladser og udearealer.

Vi står fast på placeringen ved Hadbjergvej, som et enigt byråd hidtil har stået bag. Her kan vi skabe et plejecenter med moderne og attraktive plejeboliger med udsyn til åbne vidder og med mulighed for udvikling i takt med et stigende behov for flere plejeboliger. De fysiske omgivelser skal selvfølgelig forskønnes, så området samlet set fremstår indbydende og attraktivt.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.