Billig elbil lanceret ad bagvejen
Det er nu muligt at købe den elektriske Renault Twingo Electric, der importeres fra Tyskland.

En lille ny elbil har i ubemærkethed gjort sit indtog på det danske marked. Det drejer sig om mikrobilen Renault Twingo Electric.
Det er en model, som den danske Renault-importør ellers havde valgt ikke at tage hjem til Danmark. Men bl. a. den store bilforhandler Autohuset Vestergaard med en række afdelinger i hele landet har nu bilen på lager, hvor den både kan købes eller korttidsleases. Det sker til en pris fra 149.900 kr. for modeller med det højeste Intense-udstyrsniveau, mens leasingydelsen er fra 3.495 kr. per måned ved en startydelse på 6.995 kr. inkl. 1.500 km om måneden.
Det skyldes, at Autohuset Vestergaard selv importerer modellen. Her er dog tale om 2020-modeller, der har kørt 2.000-3.000 km. Her er foreløbig afsat er par stykker ud fra den første håndfuld. Men Michael Tougaard, der er salgsansvarlig for Renault/ Dacia hos Autohuset Vestergaard, tror, at der vil være marked for 40-50 biler af modellen, som har et batteri på 21,4 kWh, en elmotor med 81 hk og har en rækkevidde på beskedne 190 km.
»Mange er fokuseret på rækkevidde, men reelt set kører de fleste omkring 40 km om dagen. Det betyder, at der er gode muligheder for en bil som Twingo Z. E.,« siger han.
Bilen kan lade lynhurtigt med trefaset lader og op til 22 kW, hvilket betyder, at den kan nå 80 pct.
på en time, hvis man kan finde så kraftig en ladestander.
Der er ingen mulighed for lynladning.
En anden forhandlerkæde, Bjarne Nielsen A/ S, har også en elektrisk Twingo til salg på Bilbasen, hvor prisen er 159.900 kr.
Den nye models ankomst illustrerer meget godt den udvikling, som er i gang p. t. Der importeres nemlig næsten nye elbiler i meget stor stil.
Således blev der i årets første seks måneder importeret 2.800 brugte elbiler, hvor der meget aktuelt også blev importeret 137 Renault Zoe.
Mange af bilerne kommer fra Tyskland, hvor store miljøtilskud gør dem attraktive for danskere at importere hertil.
Der er flere årsager til, at Renault Danmark ikke selv har hentet Twingo Electric hjem, forklarer Søren Hyltoft, der er pressechef hos importøren.
»Twingo Electric ville blive for dyr, hvis vi valgte at importere den. Samtidig skulle vi også bruge penge på at efteruddanne personale og markedsføre bilen. Det skal holdes op imod, hvor mange biler vi ville kunne sælge,« siger Søren Hyltoft.
Twingo ville ikke alene blive for kostbar i forhold til konkurrenter som bl. a. VW e-Up. Den ville også være presset af koncernens egen Dacia Spring, som snart lanceres fra små 130.000 kr.