Gør et kup på ekstraudstyr til plug-in hybrider
Det er ikke kun selve plug-in hybriderne, der er faldet i pris. Det gælder også ekstraudstyret, som er blevet markant billigere. Men der er stor forskel på de forskellige mærkers prispolitik.

Hvis du drømmer om ekstraudstyr, som f. eks. panoramasoltag, head-up display, premium-LED-lys, avancerede sikkerhedsfeatures som bagudvendt nødbremse eller læderkabine, er mulighederne måske rykket tættere på.
I hvert fald hvis du har kig på en plug-in hybrid. Siden årsskiftet har nye afgifter betydet, at en lang række plug-in hybrider er faldet drastisk i pris. Det er især de dyrere modeller over 300.000 kr., som er på den rigtige side af en CO2-grænse på 50 gram per km. Det er dog ikke alene bilen som helhed, der er faldet. Det gælder også ekstraudstyret, som pludselig er kommet langt mere inden for rækkevidde.
Der er dog meget forskel på besparelserne, viser en gennemgang. Et eksempel er plug-in hybriden VW Tiguan eHybrid, der fra nytår undgik en drastisk prisforhøjelse. Hvis vi sammenligner med en tilsvarende VW Tiguan 1,5 EVO ACT med 150 hk benzinmotor og ser på ekstraudstyret, er der nogle klare forskelle.
Her koster f. eks. et stort panoramasoltag 23.600 kr. i benzinudgaven, mens det er 15.900 kr. i plug-in versionen, hvilket er næsten 40 pct. mindre.
Hvis vi ser på de avancerede full LED IQ Light-forlygter, er der også med et fald fra 33.800 kr. til 22.700 kr. en meget stor besparelse. Et elsvingbart anhængertræk med aftagelig krog falder fra 16.200 kr. til 10.900 kr.

Spørg hos forhandleren
Hos koncernfætteren, Audi A3 40 TFSI e falder et panoramasoltag med 7.900 kr., et bakkamera med 3.000 kr. og aftageligt anhængertræk med 4.700 kr. i forhold til den tilsvarende benzinversion, mens der i en populær plug-in hybrid som BMW X1 xDrive 25e Aut. M Sport er 4.300 kr. at spare på anhængertrækket. Man sparer også 8.000 kr. på panoramaglastaget eller en stor sikkerhedspakke som Driving Assistant Plus med bl. a. advarselssystemer for tværgående trafik.
Der er dog også undtagelser. Hos Peugeot med plug-in versioner af 3008 og 508 er der f. eks. ikke forskel på priserne for ekstraudstyr eller pakker.
Mens det for Ford Kugas vedkommende gælder, at priserne for ekstraudstyr typisk er halvdelen af de generelle listepriser, som er angivet for Kugaen, da de er rettet ind efter de konventionelle modeller. Så her skal man spørge ind hos sælgeren.
Jan Lang, som er analytiker på Bilbasen, kan kun se fordele.
»Bilerne er grundlæggende billigere, så er ekstraudstyret også billigere. Man sparer hele vejen rundt. I dag ser vi jo f. eks., at mange danskere eftermonterer anhængertræk. Det er også blevet langt billigere at få monteret fra mærkeforhandlerne, og det er jeg overbevist om, at mange flere vil få gjort,« siger Jan Lang.
Mange muligheder
Det er ikke kun på udstyret som løsdele, at der er penge at spare. Opgraderingerne på udstyrslinjerne er også billigere. I forvejen byder mange af plug-in modellerne i forvejen på mere udstyr, mens der er meget at hente ved at gå et udstyrstrin op med en samlet pakke. Det er f. eks. tilfældet for den omtalte Tiguan eHybrid, hvor det koster 30.000 kr. at opgradere fra Life-udstyr til Elegance. Her er merprisen 50.000 kr. for benzinversionen.
Samme billede tegner sig hos Toyota, hvor der er fordele ved at opgradere til bestemte udstyrspakker for SUV’en, RAV4 Plug-in Hybrid.