Den Socialkristne Liste

I dette forum vil jeg benytte lejligheden til at forklare, hvorfor Den Socialkristne Liste hedder, som den gør, og hvorfor jeg opstiller ved kommunalvalget i Haderslev kommune uden for partierne.
Den Socialkristne Liste kombinerer sociale kerneværdier i det ægte velfærdssamfund ( som vi ikke har for tiden, da det er sønderbombet af de borgerlige og den nuværende regering ) sammen med kristne kerneværdier. Dette vil jeg gerne forklare uddybende i det følgende.
Traditionelt har kristne politikere for KD ført borgerlig politik i Haderslev kommune, hvilket i mange tilfælde har haft fatale konsekvenser for de socialt sårbare i kommunen. Man har siddet og gjort fællessag med garvede borgerlige politikere fra Venstre og De Konservative, ja sågar DF, uden et øjeblik at spørge sig selv, hvilke menneskelige konsekvenser dette kunne have, og hvordan det egentlig ser ud blandt kommunens borgere, når man nu kalder sig kristen. Dette vil ikke ske med Den Socialkristne Liste. Her sidder hjertet til venstre i dobbelt forstand. Idet jeg altid har haft sympati for de socialistiske værdier og selv har studeret dette intensivt, uden at jeg dog nødvendigvis er blindt enig i alt, er det mig vigtigt at disse værdier kommer reelt til syne sammen med de kristne værdier ( uden det borgerlige reaktionære ) i mit eventuelle byrådsarbejde. Disse værdier som rettesnor er den eneste garanti for, at der kan føres en politik af undertegnede i byrådet, som er til gavn for de socialt sårbare.
Hvad vil jeg så gøre?
Der er mange ting at tage fat på. Det første er eksponeringen i medierne af enhver sag i byrådet, som falder dårligt ud for de socialt sårbare. Det næste er information til borgerne i relevante medier om, hvad der foregår i byrådet, således at de kan få mod på og interesse for selv at gå ind i og interessere sig for lokalpolitik.
Et effektivt bisiddersystem skal etableres med bisiddere der ikke er håndlangere for sagsbehandlere eller embedsmænd og politikere i kommunen. De socialt sårbare har brug for dette.
Der skal sættes projektør på førtidspensionssagerne i Haderslev kommune, hvor den umenneskeligt hårde og rådne kultur skal afskaffes og tilintetgøres. Om nødvendigt med personaleudskiftninger.
Visitatorsystemet skal ændres grundlæggende, således at borgerne ikke skal have fat i op til 6 – 7 visitatorer for bare f.eks at få deres forældre på et andet plejehjem. Dette er uhensigtsmæssigt og for dyrt. Et mindre antal visitatorer med større områder og deraf bedre overblik skal etableres.
Her er der også mulige besparelser.
Sociale væresteder har vi ikke nok af i Haderslev kommune. Der er mange socialt sårbare som mangler tilholdssteder, og de få vi har i kommunen kan ikke imødekomme hele behovet. Alle skal hjælpes.
Polyfarmaci af psykisk sårbare må ikke finde sted i Haderslev kommune. Dette skal afskaffes.
Støttekontaktpersoner der ikke reelt arbejder for deres klienter, fordi de har travlt med alle mulige andre møder, skal afskediges. En støttekontaktperson er til for sin klient, og støttekontaktpersonens loyalitet skal ligge hos klienten 100% og ikke hos arbejdsgiveren. Dette vil jeg sørge for, hvis jeg får mulighed for det.
I Haderslev kommune har vi en bred vifte af virksomheder der, hvis de får den fornødne hjælp og de fornødne tilskud, kan ansætte et stort antal socialt sårbare. Vi kan godt dele arbejdet bedre i kommunen.
Når der gives opgaver i licitation af Haderslev kommune, er det bydende nødvendigt, at de virksomheder der vinder licitationen overholder danske arbejdsregler og lønvilkår. Social dumping i Haderslev kommune er uacceptabelt af sociale og moralske grunde og må ikke finde sted.
Det seneste skrækeksempel verserer i JV, og drejer sig om arbejdsforholdene hos ISS. Sådan noget bør ikke finde sted i en fornuftigt ledet kommune.
Hvis Haderslev byråd, kommunen og embedsmandsværket skrev sig Jesu gyldne regel bag ørerne, ville meget falde bedre ud i kommunen. Jesu gyldne regel går ud på, at man behandler andre, som man gerne selv vil behandles.
Ethvert menneske kan komme ud i en social deroute og får behov for hjælp fra det kommunale fællesskab. Selv den højest aflønnede direktør kan ende som hjemløs.
Et kryds ved Den Socialkristne Liste den 19. november (Listebogstav J) ved navnet Stefan Bøgh kan blive begyndelsen til at dette arbejde kan igangsættes.
Jeg ønsker alle et godt valg.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.