Rikke dyster mod de bedste
Kring Chokolade klar til finalen i Danmarks største brød- og bagekonkurrence
Rikke Kring Jensen fra “Kring Chokolade” i Middelfart er efter indledende runde i kampen om at lave Danmarks Bedste Brød og Kage klar til finalen, der afvikles på Rådhuspladsen i København på tirsdag.
“Det er dejligt at deltage, men hårdt. Jeg har jo også den daglige produktion, som skal passes,” lyder det fra Rikke Kring, der er ydmyg, når hun skal udtale sig om sine vinderchancer.
“Jeg er altså oppe mod nogle deltagere, som er virkelig skarpe. Bagere og konditorer fra landets fineste steder. Men jeg prøver at tænke på, at de også deltog sidste år, hvor jeg jo klarede mig godt.”
Kring Chokolade deltog i samme konkurrence første gang sidste år og vandt to guldmedaljer i de samme kategorier, som konditoren i år er i finalen med. Derudover blev det til sølv i kategorien Danmarks Bedste Tørkage.
“Det er selvfølgelig vores håb at nå til tops igen i år.”
Kring Chokolade gik videre til årets finale i kategorierne Danmarks Bedste Bagte tærte og Danmarks Bedste Desserttærte. Tærterne, som Rikke Kring deltager med, er æbleinspirerede kager.
“Jeg vil meget gerne sætte fokus på de fine, danske æbler, vi har lige nu. I den bagte tærte bruger jeg lokale æbler. Det er fint at opfinde nyt, men endnu bedre at benytte sig af traditionsrige opskrifter, som får et ekstra pift,” siger Rikke Kring.
Konkurrencerne, der har været afviklet siden 2001, arrangeres af Bager- og Konditormestre i Danmark. Kring Chokolade er eneste fynske deltager i de to kategorier.