Socialdemokrat utilfreds med eget budgetforlig

Vejle Kommunes budgetforlig giver skolerne flere penge. Men ikke penge nok, mener formanden for det skolepolitiske udvalg, Dan Skjerning (S)

Artiklens øverste billede
Udvalgsformand Dan Skjerning (S) vil ikke presse lærerne. Alligevel indgår han forlig, der pålægger lærerne at undervis 2½ time mere om ugen.

Alle byrådspartier på nær SF indgik tidligere på ugen forlig om næste års budget i Vejle Kommune.
I en udsendt pressemeddelelse, slår forligspartierne fast, at aftalen prioriterer udviklingen af folkeskolerne, og at der sættes penge af til det.
Men dét er ikke oplevelsen hos socialdemokraten Dan Skjerning. Han er formand for det skolepolitiske Børne- og Familieudvalg. Han stemmer for forliget, men han bryder sig ikke om den del, der handler om skolerne.
“Alle partier har sagt, at de vil prioritere udviklingen af skolerne. Men når det kommer til stykket, følges ordene ikke op. Skolerne får ganske vist flere penge - men kun de penge, vi får udefra i form af statsmidler, øget forældrebetaling og en ny arbejdstidsordning for lærerne. Kommunen sætter ikke flere af sine egne penge ind på udvikling af folkeskolen. Så jeg er slet ikke begejstret,” siger udvalgsformanden, som dermed sætter spørgsmålstegn ved den overskrift, forligspartierne præsenterer aftalen under.
Forliget betyder blandt andet, at folkeskolelærerne skal undervise 2½ time mere om ugen. Det er i direkte modstrid med Dan Skjernings udtalelser til Lokalavisen Budstikken under lærer-lockouten i april.
“Her i Vejle Kommune underviser lærerne 43,5 procent af deres arbejdstid. Andre steder i landet udgør undervisningstiden 36-37 procent af arbejdstiden. Så jeg er enig med lærerkredsen i, at vi har presset citronen her i Vejle. Og der er ingen tvivl om, at vi ikke kan stramme den skrue yderligere. Vi har nået grænsen for, hvor meget af forberedelsestiden, man kan æde og stadig få det til at fungere,” sagde han dengang.
Alligevel lægger han nu stemme til et forlig, der pålægger lærerne at undervise mere.
“Men nu foreligger der en ny arbejdstidsaftale, som gør det muligt at undervise mere,” siger han.
Men i april henviste du til rimeligheden - ikke reglerne - da du afviste at presse lærerne til at undervise mere. Siden er reglerne lavet om, men spørgsmålet om rimelighed er vel det samme?
“Jeg synes fortsat, at vi presser lærerne for hårdt. Men jeg håber, at skolerne og lærerne kan finde ud af det sammen, så det fungerer,” siger Dan Skjerning.

Stram økonomi

Forligspartierne oplyser, at aftalen sætter penge af til et ungehus og ekstra penge til sundhed og til flere hænder på Senior- og Voksenområdet.
Der kommer også mere asfalt på vejene, anlægsarbejder rykkes frem, landsby-progammerne fortsætter, et kulturhus i Børkop, og der satses på bedre idrætsfaciliteter rundt om i kommunen, oplyses det.
Og som minimum skal den kollektive trafik fastholdes på det nuværende niveau.
“Det er glædeligt, at det er lykkedes at nå frem til et forlig, som alle partier med undtagelse af SF står bag,” siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V).
“Det er et ansvarligt budget, hvor vi har lagt vægt på, at der er økonomisk balance på kort og langt sigt, og at borgerne kan have tillid til, at vi fortsat kan udvikle velfærden. Pengene skal prioriteres til de borgere, der har det største behov. Og så har vi prioriteret indsatsen for at skabe vækst og øget beskæftigelse. Samlet set vil årets budgetforlig styrke og udvide den kommunale service. Men den stramme økonomi betyder også, at vi fortsat skal have stort fokus på at tænke nyt, digitalisere, udnytte den nye teknologi og afbureaukratisere,” siger borgmesteren.

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) glæder sig over det brede budgetforlig, som kun SF står udenfor.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.