Blev bedemand i Haderslev

Ny certificeret og offentligt anerkendt uddannelse giver alle chancen for at blive bedemænd. Første hold begynder 4. november i Haderslev med frit optag

Artiklens øverste billede
"Det monopol, som har eksisteret i mange mange år, er nu brudt," siger bedemand Per Holm.

"Det er den mest omfattende og branchespecifikke bedemandsuddannelse, som markedet endnu har set. Vi er stolte over resultatet af det udviklende og visionære samarbejde med BlivBedemand.nu. Uddannelsen betyder, at alle med motivation, lyst og energi kan begynde som selvstændig bedemand. Det siger lederen af Udviklingscenter Syd i Haderslev," kursuschef Per Birkelund. 
Udviklingscenter Syd, der er en del af Haderslev Handelsskole, har udviklet uddannelsen i nært samarbejde med bedemændene bag en ny landsdækkende kæde af begravelsesforretninger – DanskeBegravelser.dk. For at blive franchisetager er det en forudsætning, at man har bestået den certificerede uddannelse.
Bedemandsuddannelsen er på seks uger med en ligelig fordeling af teori og praktik. Første hold begynder i Haderslev den 4. november.
Fundamentet for uddannelsen er modulet ”Iværksætteri i praksis” fra akademimerkonom-uddannelsen. Udover akademiuddannelsens obligatoriske fag i virksomhedsdrift bliver deltagerne undervist i bl.a. krisehåndtering, psykologi og sorgens faser, kundeforståelse, arbejdsmiljø, rigtige løftestillinger, etik, lovgivning, samarbejde, kirkegårdskultur og salmesang. 

Mange gæsteundervisere

Det høje faglige niveau sikres ved flittig brug af gæsteundervisere som præster, bedemænd og psykologer. En bestået eksamen udløser 10 ECTS point. Det betyder, at uddannelsen kan kombineres med andre uddannelser, og dermed har man sikret, at uddannelsen også har værdi, hvis kursisten vælger ikke at fortsætte i bedemandsbranchen.
"Ved at tilbyde en offentlig anerkendt uddannelse får alle interesserede mulighed for at tilegne sig de nødvendige kundskaber. Det gør, at det monopol Danske Bedemænd hidtil har haft er brudt. Nu kan alle blive bedemænd uden at være en del af en organisation, der søger at bestemme, hvor og hvornår du må åbne en forretning," siger bedemand Per Holm, der er en af initiativtagerne til den ny uddannelse og franchisekoncept.
Uddannelsen og konceptet henvender sig bl.a. til medarbejdere i sundheds- og plejesektoren og ansatte i eksisterende bedemandsforretninger, samt til ledige, der ønsker et karriereskift og iværksættere, der vil begynde for sig selv i veldefinerede rammer. Uddannelsen kvalificerer også interesserede til at søge job i eksisterende begravelsesforretninger.

"Det er den mest omfattende bedemandsuddannelse, som markedet endnu har set," siger leder af Udviklingscenter Syd, Per Birkelund.

Får tilskud

Bedemandsuddannelsen er tilskudsberettiget via loven om seks ugers selvvalgte uddannelse. Det er også muligt at få del i statens voksenuddannelsesstøtte. Ordningerne administreres af kommunernes jobcentre.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.