Elever fra specialskole chikaneres

Elever fra Firkløverskolen i Kr. Sonnerup er flere gange blevet udsat for verbale overgreb fra beboere i lokalområdet.

Artiklens øverste billede
Børn fra specialskolen i Kr. Sonnerup færdes ikke længere i den nyopførte rullepark, da skolelederen frygter, at de skal udsættes for verbale chikanerier. Foto. David Foli.

Lejre Specialskole-elever fra Firkløverskolen i Kr. Sonnerup er ved flere lejligheder blevet chikaneret af beboere i området. Derfor har skoleleder ved Firkløverskolen Lene Endahl besluttet, at børnene ikke længere kan benytte den nyopførte rullepark i Kr. Sonnerup, da hun ellers ikke mener, at kunne beskytte børnene for yderligere chikanerier. Tidligere på året blev rulleparken opført i Kr. Sonnerup som led i DRs radioprogram - "Byg Det Op." I den forbindelse deltog Firkløverskolen ved både at stille lokaler til rådighed, samt ved at både børn og voksne deltog i arbejdet. "I den følgende uge var der stor interesse for området blandt vores elever, som benyttede enhver chance for at besøge området. Efterfølgende blev det indskærpet, at eleverne ikke måtte benytte området uden ledsagende voksne. I løbet af samme uge er der voksne fra lokalområdet, der arbejder med at færdiggøre rulleparken. Her oplever vi desværre, at vores elever og ansatte bliver tiltalt som værende ”Retardoer, mongoler og spasserunger,” siger skoleleder Lene Endahl og fortsætter: "Dette påvirker naturligvis såvel elever som ansatte, og i første omgang henvendte SFO-leder Helle Munch-Steensgaard (skolens kontaktperson under P3 seancen) sig til de folk, der arbejdede på stedet for gennem dialog at gøre opmærksom på, at skolens elever er normale børn, som dog slås med nogle særlige udfordringer. De er hverken retarderede eller mongoler."

Bekymrede forældre

Firkløverskolen mener herefter, at problemet er løst, og at elever og voksne kan bruge området som alle andre. Det viser sig dog ikke at være tilfældet. "Kort tid efter gentager chikanerierne sig endnu engang, så vi vælger at holde vores elever på skolens område, da vi ikke mener at kunne skærme dem for verbale overgreb, når de er på rulleparkens område," siger Lene Endahl, som har orienteret Center for Skoletilbud i Lejre Kommune om problemerne. "Efterfølgende har vores elever ikke brugt området, da vi som skole gerne vil have nogle klare aftaler om hvordan og hvornår, vi kan benytte området. Skolen har haft flere henvendelser fra bekymrede forældre, der på baggrund af de udtalelser, deres børn er blevet udsat for, undrer sig over, hvad det er, der foregår i skolens lokalområde. Vi har svaret forældrene, at vi ikke benytter rulleparken, før der foreligger en aftale for områdets status og anvendelse," siger skolelederen og fortsætter: "Ligesom det er helt naturligt for lokalområdets unge mennesker at benytte Firkløverskolens arealer efter lukketid, hvilket vi synes er helt i orden, når de bare rydder op efter sig, synes vi, at det ville være naturligt, at vores elever også kunne benytte faciliteterne i rulleparken i løbet af skoledagen, når de lokale børn og unge alligevel er i skole."

Fremme dialog

Skolechef i Lejre Kommune, Helle Dydensborg, bekræfter, at hun har hørt om, at elever fra specialskolen har oplevet at blive chikaneret i lokalområdet: ”Det lyder selvfølgelig ikke rart, men jeg har ikke hørt sagen fra alle sider endnu. Vi har stor opmærksomhed på, at brugerne af rulleparken i Kr. Sonnerup, lokalsamfundet og specialskolen skal have det godt. Vi er nu i gang med en proces, hvor vi prøver at lægge op til, at skole og borgere kommer ind i en god dialog. Fra kommunal side har vi fokus på at fremme dialogen,” siger Helle Dydensborg, som tilføjer, at et møde mellem skolen og borgerne i lokalområdet er ved at blive planlagt. Ifølge lokalavisens oplysninger skyldes utilfredsheden med Firkløverskolen, at en række borgere i byen er så fortørnede over Lejre Kommunes beslutning om at lukke Kr. Sonnerup Skole, at det altså kommer til udtryk overfor specialskolen, som flyttede ind i den gamle skole for et år siden.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.