Rækkehuse skal erstatte børneinstitution

Ny lokalplan bliver snart offentliggjort

Artiklens øverste billede
På grunden, hvor den lukkede børneinstitution Nymarken lå, skal der bygges rækkehuse.

Kommunalbestyrelsen besluttede derfor tilbage i oktober 2011, at børneinstitutionen Nymarken på Parallelvej 47 lukkes samt at ejendommen sælges med henblik på at etablere en tæt-lav boligbebyggelse. Det blev samtidig besluttet, at by- og teknikforvaltningen skulle igangsætte arbejdet med en ny lokalplan for ejendommen. Kommunalbestyrelsen skal nu beslutte, hvorvidt et nyt forslag til en lokalplan for Parallelvej 47 skal godkendes med henblik på offentliggørelse. I ¿Planstrategi 2011 Hvidovre, Forstad og Fremtid¿ står der blandt andet, at ¿gennem byomdannelse og fortætning skal vi give plads til nye attraktive boliger, der kan supplere den eksisterende boligmasse¿. I dag er der kun få rækkehuse i kommunen, der lever op til de krav til boligstørrelser, som nutidens familier stiller. Forvaltningen foreslår derfor, at lokalplanen giver mulighed for at opføre større rækkehuse med mulighed for fællesskab, boliger som er nemme at passe, med små private havearealer og terrassearealer samt fælles grønne områder. Sådanne boliger er en attraktiv boligform, især for unge børnefamilier i storbyområdet. Med lokalplanen tilføjes boligkvarteret Nymarken en ny, attraktiv og stationsnært beliggende rækkehusbebyggelse. Miljøvenligt byggeri Den kommende rækkehusbebyggelse skal være et lokalt foregangseksempel på, hvordan der kan bygges med henblik at reducere energiforbruget og CO2-udslippet, og samtidig skabe en attraktiv og spændende boligbebyggelse. Lokalplanen stiller krav om, at bebyggelsen opføres som lavenergibebyggelse. Samtidigt gives der mulighed for et bredt materialevalg, så der er mulighed for at anvende bæredygtige byggematerialer og konstruktioner, ligesom der kan integreres eller opsættes solfangeranlæg. For at realisere planstrategiens intentioner om energi- og miljøvenligt byggeri i kommunen foreslår forvaltningen, at der desuden i forbindelse med salget af ejendommen lægges særlig vægt på energi- og miljømæssige tiltag i boligprojektet. Støjafskærmning Da ejendommen er støjbelastet fra Gammel Køge Landevej, er der i forbindelse med lokalplanarbejdet foretaget beregning af støjen fra de omkringliggende veje. For at der kan gives tilladelse til opførelse af ny bebyggelse er det en forudsætning, at der etableres en støjafskærmning mod Gammel Køge Landevej samt at rækkehusbebyggelsen i sig selv virker afskærmende for trafikstøjen således, at de primære friarealer får et støjniveau, der lever op til de vejledende støjgrænser. Lokalplanforslaget giver mulighed for at etablere en rækkehusbebyggelse med op til 10 boliger. Boligerne skal placeres som en hestesko rundt om et fælles friareal, således at bebyggelsen i sig selv er med til at afskærme fra trafikstøjen på Gammel Køge Landevej, ud over den støjskærm der skal opsættes ud mod Gammel Køge Landevej. Bebyggelsen skal trafikbetjenes fra Parallelvej med fælles parkeringsareal ud mod Parallelvej.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.