Sund fornuft til rådighed

Ældre Sagen i Hvidovre kan nu tilbyde vejledning omkring de problemer, som man tumler med i hverdagen

Artiklens øverste billede
Jan Strandberg: - Hvis jeg kan hjælpe andre, vil det være en stor tilfredsstillelse for mig og en belønning i sig selv.

- Vi har længe ønsket at kunne tilbyde en sådan mulighed, fortæller Thomas Thomsen, formand for Ældre Sagen i Hvidovre. Nu har Jan Strandberg (64) tilbudt at stille sin livserfaring, viden og sunde fornuft til rådighed til at hjælpe andre til at få tacklet de problemer, som man måtte have i hverdagen omkring kontakt til det offentlige, pengeinstitutter, forsikring- og forsyningsselskaber, m.v., herunder hjælp til at formulere ansøgninger, klager og anker. Og naturligvis er vi i Ældre Sagens lokalbestyrelse også klar til at supplere med vores kollektive styrke, når det er påkrævet. Anonymitet Jan Strandberg har gennemgået Ældre Sagens kursus for seniorvejledere, og centralt i virket er, at vejlederen har ubetinget tavshedspligt, og naturligvis har han også et tydeligt ID-kort som dokumentation for, at han arbejder for Ældre Sagen. Der føres ingen journaler, og når du søger råd og vejledning, kan du være anonym. Man kan aftale med Jan Strandberg, at han kommer på besøg hjemme, men han er også åben for at mødes andre steder, f.eks. på biblioteket. Det skal understreges, at Ældre Sagens vejledning sker uden juridisk ansvar. Kontakten til seniorvejleder Jan Strandberg sker ved at ringe direkte til ham, tlf.: 40 83 83 25 (bedst eftermiddag). Man kan også sende en mail, jmstrandbergyahoo.dk. En anden kontaktmulighed er at ringe til Ældre Sagens kontor på Hvidovre Enghavevej 2, tlf. 36 47 85 15, tirsdage og fredage 10-12 samt onsdag kl. 17-18, så vil kontorvagten formidle ønsket om et møde videre. På det længere sigt, når Ældre Sagen forhåbentlig i en ikke så fjern fremtid kan indtage større kontorlokaler, bliver der måske mulighed for, at vejlederen får fast træffetid på kontoret. Nøgleordet tryghed Om forventningerne til sit frivillige job som vejleder fortæller Jan Strandberg: - Før sygdom tvang mig til at blive førtidspensionist, arbejdede jeg i forskellige sammenhænge med direkte personkontakt og som vejleder, og det er mine erfaringer herfra jeg vil drage nytte af i bestræbelserne på at hjælpe andre, som tumler med et problem i hverdagen. Og her er tryghed frem for alt et nøgleord. Vi mødes, som det vi er, nemlig ligestillede, men jeg håber ved en snak at finde kernen i et foreliggende problem og påpege mulige løsninger. I nogle tilfælde kan det føre til henvisning til de rette myndigheder, men jeg vil altid være klar til at medvirke ved en opfølgning, også omkring det skriftlige. Og i forbindelse med opfølgning til myndighederne håber jeg i første række på et frugtbart samarbejde med Hvidovre Kommune til gavn for både kommunen og de ældre, understreger Jan Strandberg, som fra nu af er klar til at tage imod henvendelser om vejledning.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.