Læge og DTU-forsker bag innovativ sundhedsteknologi

Hvordan skal vi leve af at passe hinanden? Velfærdsteknologi og sundhedsteknologi har længe været fokusområdet, men hvordan bruger det offentlige og private hinanden til at omsætte ide til handling. Det kan man høre tre virksomheders bud på den 25. august

Artiklens øverste billede
Line Remvig og Rasmus Elsborg Madsen er ansat i firmaet Hyposafe, der har udviklet et implantat, der kan advare diabetespatienter før de går i insulin-schok. På netværksmødet den 25. august kan man høre Line Remvig fortælle om virksomhedens udviklingsarbejde og samarbejdspartnere.

Stadig flere danskere rammes af diabetes. På flere hospitaler forskes der i, hvordan man kan holde blodsukkeret stabilt, så man undgår de mange følgesygdomme ved for højt blodsukker eller de fatale konsekvenser insulinchok, hvor blodsukkeret bliver for lavt.


For godt syv år siden fandt en af de førende forskere på området overlæge på Odense Sygehus Flemming Beck Nielsen ud af, at for lavt blodsukker hos diabetespatienter kunne forudsiges ret præcist ved at aflæse hjernebølger hos patienterne.


På den baggrund besluttede han sammen med sin svigersøn Rasmus Stig Jensen at forsøge at udvikle et produkt eller et implantat, der kunne advare patienterne inden det var for sent. Det blev starten på firmaet "Hyposafe".


Flemming Beck Nielsen havde dog brug for en, der kunne systematisere og afkode den store datamængde til anvendelige modeller.
Derfor henvendte han sig til DTU-professor Lars Kaj Hansen fra Matematisk Modeleringsgruppe på DTU, og han spurgte sin Phd-studenrende Rasmus Elsborg Madsen om det var noget for ham. Det var det, og seks måneder senere havde han et bud på en algoritme, der viser hvordan hjernebølge mønstret udvikler sig i forskellige situationer.

Samarbejde er vigtigt

Rasmus Elsborg Madsen blev ansat som den første mand i firmaet, og siden er der kommet flere til. I dag sidder der syv faste medarbejdere i Hyposafe, hvoraf flere er rekrutteret direkte fra DTU's MedTech retning. Firmaet har base på Diplomvej i et hjørne af DTU, hvor godt hundrede små og mellemstore virksomheder har lejet sig ind i et virksomhedshotel.


"Det tætte samarbejde med DTU betyder, at vi er synlige herude, og det har gjort det relativt nemt at rekruttere dygtige folk,? siger Rasmus Elsborg Madsen, der i dag har titel af R & D Manager i Hyposafe.


Og forskning og udvikling kræver tålmodighed fra både investorer og forskere. For selvom det er seks år siden, at firmaet blev etableret, så forventer Rasmus Elsborg Madsen tidligst, at implantatet kan sættes i produktion om halvandet år.


"Det er ret unikt i Danmark at udvikle et medicinsk implantat, og det kræver også, at man er knivskarp i sin dokumentation, når produktet skal godkendes," siger Rasmus Elsborg.


80 kliniske forsøg er det blevet til, og undervejs i forløbet har firmaet samarbejdet med en lang række danske hospitaler, klinikker og universiteter.


For Rasmus Elsborg Madsen og Line Remvig, der begge har læst på DTU, er det helt naturligt søge hjælp og ny viden hos de forskere, der sidder på universitetet og i sundhedssektoren.


"Generelt synes jeg, at der bliver taget utroligt godt imod en, når man som privat virksomhed ringer for at søge hjælp hos en forsker," siger Rasmus Elsborg Madsen.


Fakta
Hyposafe er en af tre virksomheder man kan møde til netværksmødet på Stadsbiblioteket i Lyngby den 25. august. Virksomheden er i gang med at udvikle et implantat til diabetikere, som kan alarmere før en person får et insulin-shock (hypoglykæmi). Du kan læse mere om virksomheden her: http://hyposafe.com/

Line Remvig og Rasmus Elsborg Madsen er ansat i firmaet Hyposafe, der har udviklet et implantat, der kan advare diabetespatienter før de går i insulin-schok. På netværksmødet den 25. august kan man høre Line Remvig fortælle om virksomhedens udviklingsarbejde og samarbejdspartnere på Stadsbiblioteket.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.