Lokalpolitikere i Lyngby skændes om DTU-virusforskningscenter

Lene Kaspersen (K) og borgmester Søren P. Rasmussen (V) er langt fra hinanden i sagen om DTU's flytteplaner for deres virusforskningscenter. Diskussionen imellem de to fortsætter. Men indtil videre er det slet ikke sikkert, at der er noget at være uenige

Artiklens øverste billede

Planerne om at flytte et virusforskningscenter til Lundtofte er for længst blevet sagen, der ikke vil dø. Selvom der endnu ikke er givet grønt lys fra Folketingets side, så slås de lokale politikere videre om de mulige flytteplaner.


I sidste udgave af Det Grønne Område manede borgmester Søren P. Rasmussen til ro i sagen om den mulige flytning af DTU's virusforskningscenter fra øen Lindholm i Stege Bugt til universitetsområdet til Lundtofte. En af skeptikerne over for flytningen er Lene Kaspersen, konservativt medlem af kommunalbestyrelsen.

Borgmesterpostulat

Hun svarer nu igen på de udtalelser, som borgmesteren kom med i tirsdags.


"Søren P. Rasmussen siger, at der ikke er grund til frygt, hvis virsusforskningscenter i veterinære smitsomme sygdomme flytter til DTU - og samtidig beskylder han mig for at spille på folks frygt. Det er noget af et postulat, men det bekymrer mig da meget, at jeg på det åbne kommunalbestyrelsesmøde utallige gange måtte rejse mig og bede om en garanti fra Søren P. Rasmussen om, at det at vedtage den forelagte lokalplan for DTU ikke automatisk medførte, at virusforskningscenter Lindholm kunne flytte teltpælene til DTU. Denne garanti kunne Søren Rasmussen ikke give. Det er det, der er mest bekymrende. Gudskelov har Folketinget fået noget koldere fødder, og jeg kan da håbe, at de finder, at når der lige er brugt ca. 60 mio. til ekstra sikring af virusforskningscentret, der ligger på øen Lindholm i Stege bugt, og at en sammenlægning af DTU og bl.a. virusforskningscentret vil koste ca. 1,2 milliarder, så kunne pengene bruges bedre i denne økonomisk trængte tid," siger Lene Kaspersen.

Engelske dyr døde

Hun er også bekymret for sikkerheden for de lokale dyr.


"Der var et udslip i England fra et lignende center, der medførte smitte til de omliggende ejendomme. Og her ved DTU har vi flere tusinde klovbærende dyr på Eremitagesletten," lyder det fra Lene Kaspersen.




Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.