Danskerne er trygge i hjemmet
TRYGHED: Ni ud af 10 personer føler sig trygge og hjemme i deres bolig, viser en undersøgelse som Nybolig har foretaget.
Når vi føler os hjemme, er det fordi, at vi er trygge og kan slappe af. Det er konklusionen i en undersøgelse som ejendomsmæglerkæden Nybolig har gennemført. Trygheden skal findes både indeni og udenfor boligen.
- Den primære grund til at danskerne føler sig hjemme i deres bolig er, at de er trygge og kan slappe fuldstændigt af i deres hjem. Men før de kan slappe af, skal der være styr på rengøring og oprydning, og de ting der pryder vores hjem skal udtrykke den person, som vi ønsker at være. Indenfor handler det primært om ryddelighed og boligens materielle indhold. Og udenfor er det området omkring ens hjem, der skal være trygt, og her kan især naboerne bidrage, siger Statsautoriseret Ejendomsmægler & Valuar Allan Wolff Nielsen, Nybolig i Køge.
Indenfor lægger syv ud af ti stor vægt på de materialer og farver, der generelt er brugt ved indretningen af boligen, og som især tilfredsstiller os visuelt. Men også andre sanser skal aktiveres. Lugtesansen har stor betydning for oplevelsen af at føle sig hjemme, som for eksempel duften af nybagt brød. Det er 64 procent af deltagerne enige i.
Fjernsynet er favoritten
Samtidig viste stuen sig at være det rum i boligen, hvor allerflest føler sig hjemme – men det er dog betinget af indretningen. Den absolutte stue-favorit er fjernsynet, hvor mange mennesker ynder at koble af – alene såvel som i selskab med familien. Men behovet for underholdning ligger dog i skarp konkurrence med grønne planter, bøger og ting med affektionsværdi. Særligt de to sidstnævnte er med til at fortælle noget om den type person, som vi ønsker at være.
- Uden for boligen er det andre aspekter, der kommer i spil, når det handler om at kunne slappe af og føle sig hjemme. Langt størstedelen af respondenterne svarer, at det er vigtigt for dem at føle sig trygge i det nære miljø i og omkring deres boligområde – og her bidrager naboerne ofte. Undersøgelser viser nemlig, at gode relationer mellem naboerne er med til at skabe større tryghed, fordi vi ved, hvor vi kan gå hen, hvis der er problemer, fortæller Allan Wolff Nielsen, Nybolig i Køge.
pm