Konference om vindmøller i Køge Bugt
Vindmøller i Køge Bugt – på land eller til vands
KØGE BUGT: Bæredygtige visioner blandet med kontante fordele og barske realiteter er den idé, der ligger til grund for konferencen 'Vindmøller i Køge Bugtområdet – på land og i bugten'.
- Det er lokale miljømedarbejdere i tre kommuner, som har stablet konferencen på benene. Når der skal tænkes nyt og stort, er det nødvendigt at samarbejde på tværs af kommunegrænserne, siger Tommy Olsen fra Det Grønne Hus i Køge, som er med til at arrangere konferencen.
Konferencen henvender sig derfor også først og fremmest til beslutningstagere fra kommunerne, der forhåbentlig både vil blive inspireret og kloge på, hvilke udfordringer vi står overfor, når det gælder energiforsyning i fremtiden, og hvilke muligheder vi har for smartest at løse disse udfordringer.
Og skulle konferencen også give anledning til, at der dannes grobund for samarbejder på tværs af kommunegrænserne om opstilling af vindmøller, så ville det være helt i tråd med arrangørernes forhåbninger.
Det er et interessant og alsidigt program, der er sammensat for konferencen, der helt sikkert rummer stof til eftertanke, og tal til kuglerammen, når der skal tælles på knapper og findes de rigtige og mest vedvarende løsninger.
Tyge Kjær, professor fra RUC starter med at tegne billedet af, hvor stort vores energibehov er i dag, og hvor langt vi kan nå med energibesparelser. Desuden kommer Søren Hermansen fra Samsø Energiakademi og fortæller om de fordele en kommune kan drage af at engagere sig i vedvarende energianlæg.
Fra Naturstyrelsens Vindmøllesekretariat og fra Energistyrelsen kommer der oplægsholdere, som fortæller om rammerne for opstilling af vindmøller på land og til vands, og Københavns Energi kommer og fortæller om deres engagementer i vindmøllerprojekter.
Endelig kommer der repræsentanter fra erhvervslivet, Jonas Engberg, fra IKEA og Peter Johnsen fra DBK, som vil fortælle om, hvordan vindmøller kan indgå i virksomhedernes grønne profil.
Konferencen har fået stor tilslutning fra de aktuelle kommuner på den Københavnske Vestegn og i Køge Bugt. Både borgmestrer og Teknik- og Miljøudvalgsformænd har meldt deres ankomst, samt en stor del af embedsværket, der sidder med overvejelserne om placering af vindmøller i deres daglige arbejde. Det bliver spændende i de kommende år at se, hvad samarbejdet om vindmølleplaceringer kan udvikle sig til.
Konferencen finder sted mandag den 5. september kl. 14.00–18.00 i Ishøj Kulturcafé, Ishøj Østergade 28, Ishøj.
pm