"Vi skal også kæmpe for vestegnen"

Artiklens øverste billede
Kurt Scheelsbeck (stående) og Nadeem Farooq.

Folketingsvalget nærmer sig med hastige skridt - og også i Hvidovre og i Københavns Omegns Storkreds er politikerne på vej ud i store
valgkampagner.

Forleden kom to af disse til Hvidovre fra Høje-Taastrup, hvor de til daglig sidder i byrådet. . Kurt Scheelsbeck og Nadeem Farooq (1.
viceborgmester) stiller op til Folketingsvalget for henholdsvis Konservative og Radikale Venstre i Københavns Omegns Storkreds.

De har slået sig sammen om at tale vestegnens sag i forhold til bl.a. den nye letbane.

- Vi har også stillet et forslag til en reform af de danske registreringsafgifter til Lars Barfoed og Margrethe Vestager. El-biler er i dag helt afgiftfritaget frem til 2013, men det er ikke tilfældet for hybridbiler. Vi mener, at ordningen med afgiftfri el-biler skal gøres permanent og evt. også fritages for moms. Og at hybridbiler i en forsøgsperiode helt eller delvist skal fritages for afgifter for at gøre dem økonomisk mulige at sælge i forhold til udgiften til en konventionel bil, siger Kurt Scheelsbeck.

Han og Nadeem Farooq stillede fornylig op foran Hvidovre Hovedbibliotek, hvor borgerne kunne se en ægte el-bil og spørge til fordele og
ulemper.

Hvor skal pengene komme fra til en omlægning af registreringsafgiften? Vi taler jo om, at staten har meget høje indtægter på det grundlag?

- Vi ønsker at omlægge registreringsafgiften således at de, der kører i meget dyre og meget CO2-udledende køretøjer skal betale mere, mens de miljøbevidste bilister skal betale mindre. Vi siger ikke, at det bliver udgiftneutralt, men et langt stykke hen ad vejen kan det godt lade sig gøre, siger Nadeem Farooq.

Den selvbestaltede ”trafikmafia” påpeger, at vestegnen i 2006 havde udsigt til at blive hårdt ramt af udligningsreformen. En reform, der
lagde op til, at bl.a. selskabsskatten skulle udlignes, således at bl.a. Hvidovre - der har et stort erhvervsområde på Avedøre Holme og dermed store skatteindtægter fra virksomhederne - ville gå glip af de høje indtægter.

Udligningsreformen skal tages op igen i et nyt Folketing med nye politikere.

- Kræfter mente dengang, at man ikke skulle have fordel af store erhvervsområder, som f.eks. Avedøre Holme. Det mener vi, at man skal! Og vi skal have politikere i folketinget, der taler vestegnens sag. Ligesom man ser i Jylland, at de jyske politikere taler deres lokalområdes sag, skal det også ske på vestegnen, lyder valgoplægget.

Selskabsskatten i Hvidovre gav i øvrigt en indtægt på knap 30 mio. kr. i 2010 og forventes i år at lyde på 47 mio.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.